MM Kraft Love

Hos Scrapperiet finns den läckra serien MM Kraft Love som jag har fått äran att scrappa med! :-)

mmkraftloveduochjag

MM Kraft Love Dot och Stripe.
Pilarna är QK Revolution Arrows large som finns i Scrapperiets QK-klubb.
Cirklarna är QK Circles som också finns i QK-klubben.

Av spill blev det ett kort i 10x10 där den fräcka pilen fick vara i fokus.
mmkraftlovekram

Till alla ramar och sömmar som jag har ritat har jag använt Precision Pen 0,3 från American Crafts och jag är helt kär i den!! Måste nog ha fler nyanser och tjocklekar... Farväl till Zig.. :-)

Scraputmaningens rally!

Jag fortsatte min scrapträff igår fast i ensamhet och med Scraputmaningens rallyutmaningar! :-) Morfens reklam för rallyt i lördags lockade dit mig och jag hittade många inspirerande utmaningar! Jag som skulle göra klart layouterna från i lördags... *ehum*  Det får bli ikväll istället! :-)

En skiss, ritad av Morfen;

Min tolkning;
gulfjaril

En kortskiss;

Och mitt kort;
grattisrosalila

En utmaning att scrappa minst 4 foton på layouten;
brannboll

En utmaning att inspireras av det här cd-omslaget;

Och min layout;
ljusiadvent

Slutligen en utmaning att scrappa ett svart-vitt foto;
antligenvinter


Jag är jättenöjd med mina layouter!!! Det är så inspirerande med så pass fria utmaningar, då kan jag göra layouterna i min stil och blir nöjd. :-)

Önskar jag kunde scrappa vidare lika mycket varje dag som jag gjort i helgen...Det vore nåt det! Eller så kanske det inte vore lika roligt efter ett tag när det va vardagen?!? Nåja, nu ska jag till skolan för kursstart. Har egentligen inte energi och engagemang för en ny kurs, en intensiv 3poängare dessutom...,men jag har ju inget val. Bara att kämpa på!

Trevlig måndag!!

Bohusträff

Vilken härlig lördag!! Efter en tuff pluggvecka (jo jag fick faktiskt gjort mina uppgifter så jag kunde skicka in dem i fredags! *ler*) kom belöningen i form av en scrapträff!! Helt perfekt! :-) Emelie ordnade träff i scoutstugan i Bohus och det va en dag full av skratt och inspiration. Tack Emelie och alla andra som va med!!! Extra tack till Linda för skjutsen dit och Anna & Minna för skjutsen hem - ni är underbara! :-) 

Dagen började med ett rejält äventyr....jag och Linda kom inte upp för sista lilla backen till stugan så vi åkte förbi scoutstugan och isbanan för att vända...då körde vi fast! *gaaaaah*  Efter att vi hade provat själva ett tag med granris och att skotta bort snön runt hjulen fick vi ringa på de andra och be om hjälp... Och tack vare alla starka tjejer kom vi loss!!! Eftersom jag är lite förhindrad att böja mig pga ryggproblemen kunde jag inte bidra med någon styrka, så när Emelie undrade varför jag inte fotade va jag snabb att ta fram kameran!! Haha... Så nu kan ni få se bildbevis;

När bilen va parkerad va det himla skönt att komma in i scoutstugan, ta en kopp kaffe och bara njuta av att scrapdagen äntligen va igång! :-) Ljuset va inte bra för fotografering så många foton är usla men några halvdana kan jag visa iaf;

Morfen, Minna och Lindzi in action!

Linda hade gjort en superfin kortskiss och Scrapaddicted hade sponsrat med pris!

Mitt bidrag blev ett babykort till en nyfödd Moa. :-) Det va kort nummer 4, ÅsaB, som tog hem vinsten! Grattis Åsa!!

Emelie ordnade en scrapliftutmaning där vi skulle lifta en layout ur någon annans album. Jag fick en egokick som jag bara måste få visa!! 3 layouter scrappade efter mina alster! Superkul!! :-)

Det blev ÅsaB och Katarina som vann på delad förstaplats! Grattis tjejer!!

Själv liftade jag en layout av ÅsaB som jag klantigt nog inte fotograferade så jag kan bara visa resultatet;
pepparkaksbak

Liiiite mer hann jag faktiskt med på hela dagen men de är inte klara än så det ska jag pyssla vidare med idag! Mysa-hemma-söndag!! :-)

Jag kom dessutom hem lagom i tid för att se melodifestivalen och underbara Andreas Johnson!!! Idag är det "A Little Bit Of Love" som går om och om igen... :-)

Mars-numret!

Alldeles nyss damp mars-numret av Scrapbooking m.m. ner i brevinkastet hos mig! Åh så roligt det är med ny tidning att bläddra i!! Vad då? Ska jag lämna in uppgifter imorgon? *ehum* :-)

Vill hinta er om att titta på sidan 7.... ;-)

Jag har bara bläddrat lite i tidningen än men jag är redan nöjd med det jag sett!! Mycket snyggt i det här numret! :-) Extra kul att se alster som kära scrapvänner scrappat!!! Heja tjejer!

Pannkaka

Idag får rubriken ha dubbel betydelse... tentaskrivandet kändes som pannkaka och jag visar en layout om pannkaka. :-)
Tentan till att börja med då... jag va inte helt lost och det kan finnas en chans att jag precis klarar mig, men det kändes inte så värst säkert alltså. Jag hade lärt mig mycket sedan första tenta-tillfället i september så jag är nöjd med min insats trots känslan av flopp. Får skriva i juni igen om jag inte får den magiska bokstaven G nu, så det är väl bara att gå på den igen då. Jag är jättetacksam för alla era tummar!! Tack snälla ni!!! :-)

Layouten då...den scrappade jag snabbt i lördags kväll och blev inte riktigt nöjd. Nu har den legat några dagar och jag vet inte vad jag ska hitta på med den så nu har jag intalat mig själv att jag visst är nöjd och klar med den. :-) Jag har använt AnnaB's
skiss för Minneskatten, men ska inte tävla med den eftersom den inte har den viktiga innebörden som jag vet efterfrågas där. Himla läcker skiss dock!! Tack Anna! :-)

pannkaka

Efter tentan åkte jag till Scrapbook etc. på Danska vägen och köpte ett gäng multihålade plastfickor. Det hade hänt lite sen jag va där för 1,5 år sedan, men inte någon wow-upplevelse ändå. Få mönstrade papper, en del fanns redan för 1,5 år sedan.... Mer bazzill än sist och det är ju positivt.
Nu ska jag unna mig lite pysseltid och rensa hjärnan från tekniken för att fokusera på socialgerontologi fram till fredag em! :-)

Cara Mia

Det är dåligt med uppdateringar här...men de e mycke nu... :-) Tar en dag i taget och denna veckan kommer jag leva med totalt fokus på skolan. Imorgon kl 13 får ni gärna hålla tummarna för mig när jag ska skriva omtenta!! ;-)

Helgen blev bra och jag va såååå nöjd när Cara Mia gick vidare till final!!! Älskar Fredrik Kempe (som skrivit låten) så jag va helt lyrisk. :-) Har lyssnat på den några gånger
här.

Ett enkelt grattis-kort kan jag iaf visa upp;
grattispatrik

Nu ska jag snart titta in hos er och se vad ni bloggat om på sistone! ;-)

Svart & lila

Jag såg en läcker skiss hos Scraputmaningen som jag inspirerades av;
aster
(ber om ursäkt för att det är lite snett, det beror på min stitchning men jag orkar inte scanna/stitcha om...)

Jag har använt:
Scrapworks Formail affair - Thicket samt Pearl Necklace (baksidan är det lila mönstrade). Jag har stämplat rubriken (franklin) samt målat spets och ränderna brevid med akrylfärg, en blandning av grapevine & hibiscus. Prima blommor och blingbrads.

Tack Ulrika för inspiration till färgval!! :-)


Min helg består av hörapparatteknik, tvättstugan och melodifestivalen! :-)
Önskar er en trevlig helg!!

Hjärtedag!

Åh så mysigt med hjärtedag!! :-) Efter att ha öppnat posten känner jag mig riktigt speciell och omtyckt... *ler lite generat* Tack snälla söta rara Lindzi, Sanna och Malin för kort och underbara ord!!! Sannas och Malins kort är sååå fräcka!! Hoppas de laddar upp dem i sina bloggar ikväll... :-) Lindzis kort är så vackert!! Och tack snälla för cirklar, kvadrater och stämpeln!! Tusen tack till Kortmakaren!! Nu ska här göras påsk-kort! :-)
Jag fick även ett urgulligt kort från min farmor och hennes man, med texten "Tycker om dig väldigt mycket" - blev så rörd... Farmor brukar skicka söta kort varje alla hjärtans dag, och alltid en slant för att köpa hjärtegodis! För till dem som bor nära åker de runt och lägger en ask hjärtan i brevlådan... Rart va!? :-)
Min gulliga mamma hade skickat ett bubbligt kuvert också! Innehöll tablettaskar med texten "I *hjärta* you ...for being sweet as candy" och en plutokrok i form av ett hjärta! Så gulligt!!!


Igår fick jag ett dt-paket från Annika med otroliga färgmatchningar i papper & dekorationer. Om ni någon gång tvekar när ni handlar hos Annika så ska ni veta att hon är grym på att matcha - så be henne gärna om hjälp!! :-) I paketet låg även stickers och chipboard som jag beställt. Inspirationen bara flödade när jag såg materialet och kvällen ägnades inte åt plugg utan åt scrap... Men åh så bra det är för själen!! :-)

fotopassion

Här har jag använt
* Alphabet soup
* Bubbletters
* Cookie cutter
* Pilar och nameplate från Revolution (som Annika hade stansat ut)
* Precision pen
* Chatterbox DC Love Shack - Dark Valentine
 
Pennan blev jag jätteförtjust i!!! Flyter bra och är bekväm att hålla i! Zig writer är ju aningen tjocka i omfång tycker jag...men denna är lagom!
Plastbokstäverna har jag fäst med Scrappy Glue, va faktiskt förvånad över hur lätt det fäste på fotot... beror nog mkt på att fotot är matt.


VARMA KRAMAR TILL ER MINA KÄRA BLOGGLÄSARE!!! Hoppas ni får en mysig hjärtedag!!

Bebiskort

Taaaaaack för alla kommentarer!!! Ni gör mig så rörd och glad! För att inte tala om inspirerad att scrappa mera.... :-) Nu väntar dock ett par tuffa veckor med en omtenta och 2 inlämningsuppgifter så jag får se hur mycket scraptid jag kan prioritera... Troligt är väl att det blir mest kortskapande eftersom det tar lagom lång tid att göra i en plugg-paus! :-)

Bekanta har fått en liten dotter så det blev ett enkelt kort. Utgick ifrån Linas kortskiss på Scrappiz förra veckan. :-)
enflicka


Hyacint

hyacint

Scrappad efter
Linas härliga veckoskiss på Scrappiz! Tack Linda för rubriken!! Och tack Sanna för sällskapet på msn igår! Jag va inte särskilt produktiv dock...trögstartad minst sagt... :-) Och sen tog det stopp när det va Melodifestival, heja The Ark!!!! De är så grymt bra!! Jag fick härliga flash-backs från de 2 konserter jag sett med dem och idag snurrar deras skivor här. :-)

Yrke...

Jag såg det här yrkestestet hos Junitjej och va tvungen att testa mig... :-) Mitt resultat va inte så förvånande, tror jag? Och det passar ju bra med mitt blivande yrke som Audionom! :-)

Vård & Känsla (800-1000 p)


Du ser till livets villkor och är en vårdande person. Du bryr dig om andra och vill att ditt jobb skall vara meningsfullt. Du skulle trivas lika bra i jobbet som agronom som barnskötare. Vad du väljer har att göra med hur lång tid du är beredd att studera.
Andra yrken där du troligen skulle komma till din rätt är:
Förskollärare
Barnmorska
Zoolog
Djurskötare
Psykolog
Terapeut
Socionom
Sjukgymnast
Personlig assistent
Dietist
Trädgårdsarbetare
Veterinär
Präst
Diakon

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nu ska jag plugga vidare en stund, sen väntar msn-scrap tillsammans med käraste Sanna! :-)

Avi

Nu har jag lekt... :-) Riktigt kul att scrappa loss ibland utan att tänka så mycket på hur den färdiga layouten ska bli! Perfekt att passa på när man har lite udda foton och tema. :-)
Jag har inspirerats av Morfens
skiss, Swe Scrapbooks utmaning och Sannas layout med knappar. Taaaaack för inspirationen! :-)
avi

Layouten har tagit 3 dagar att få klart pga att jag inte kan sitta så länge med min rygg... Frustrerande! Men det är mycket bättre i ryggen nu och jag märker framsteg varje dag. Det är inte bara av ondo att få ont ibland för man lär sig ju verkligen uppskatta det "normala" tillståndet! :-)

Trevlig fredag!!

Teknik

Scrapbutiken har en rolig färgutmaning som jag inspirerades av. I samma veva såg jag en läcker layout på Two Peas. Resultatet av all inspiration blev så här;
teknik
Layouten handlar om min relation till teknik, som egentligen inte är så bra men eftersom min utbildning består till 1/3 av teknik är det ändå en stor del av mitt liv nu. Motivet på fotot är ett demoex av en hörapparat. :-)

Jag scrappade layouten i helgen men pga ryggproblem har jag inte kunnat sitta vid datorn så mycket de senaste dagarna. Förkylningen är iaf bättre! :-) Även ryggen börjar bli bättre tack vare Voltaren värktabletter!! Nu har jag varit hindrad att leva "normalt" i en vecka pga förkylning och ryggsmärtor så jag är rätt less på tillvaron... Men som sagt, det blir bättre så jag hoppas vara återställd snart och komma igång bättre med plugg, städning och allt annat som jag både måste och vill göra. :-)

Julen 2006

Ja nu är ju julen förbi sen ett bra tag...men ändå känner jag mig tidig som redan nu har scrappat om den!  :-) Måååånga andra händelser före julen ligger ju framkallade och oscrappade... Men det är ju roligare att scrappa det jag känner för och inte kronologiskt.
julen
Tack underbara
Lindzi-vännen för rubriken!!!

Jag är inte helt kry än, även om jag vaknade med föreställningen att jag va det... blev tungt att inse att min ork inte räckte till för allt jag kände att jag borde/måste göra. :-( Istället har det blivit vila och "bara vara" även idag. Måste orka gå till skolan imorgon då det är obligatorisk närvaro. En dag i taget.... hur lever man så egentligen?? Jag har alltid tankar på allt samtidigt och svårt att fokusera på ett moment här och nu. Att leva så för ju inget gott med sig...bara stress och frustration. Måste lära mig att fånga dagen tror jag... :-)


Lördags-kväll

Tack snälla tjejer för era krya på mig-hälsningar och kramar!!! Blir så glad att läsa era kommentarer! :-)
Idag har det varit en mycket bättre dag tack vare att febern nästan helt gett sig iväg. Huvudet känns klarare och jag har tom orkat pyssla lite!! Då är det på rätt väg, eller hur!? :-)

Det blev ett kort efter Linas veckoutmaning på Scrappiz;
tackforattduardu
Bazzill Washboard Hot Pink. Scenic Route.
Prima blommor. Stickles Black Diamond. Zig Writer 0,5.
Alfabets-stickers från DCWV.


En layout är nästan klar också... men nu är det melodifestivalen som gäller!! Det är ju såååå roligt att se & höra alla bidrag! Tradition! :-) 

Sjuk...

Åsa är sjuk...en redig förkylning med de vanliga näs-problemen (täppt och rinnande om vartannat), halsont och feber. :-( Febern har hållit mig sängliggandes i 2 dagar nu och jag är såååå uttråkad!! Gaaaaah! Behövde ju plugga ju... :-/ Äntligen orkar jag sitta en liten stund vid datorn - läsa mail och uppdatera blogg typ. Svara på mail och läsa/kommentera era bloggar får bli en annan dag. Det blir soffan för resten av kvällen...

I början av veckan gjorde jag några kort på
Lindzis färgutmaning hos Scrapaddicted - blanda rött & rosa;
rosaröttkort2

rosaröttkort1

rosaröttkort3
Det sista blev mest harmoniskt och det är jag mest nöjd med, så det har jag skickat till Scrapaddicted som bidrag till utmaningen.

Sköt om er bloggläsare - och ät mycket c-vitaminer!! ;-)