Dan före dan...

...för imorgon flyttar vi!!! Jag behöver väl knappast förklara att det är k-a-o-s idag...!? :-) Frysen frostas av, köksskåp torkas ut, lådor packas, skräp slängs på tippen osv...samtidigt som det regnar! Urk! Tur väderprognosen spår fint väder imorgon!

Om bara 2 veckor är det dags för
mässan och där finns jag i Scrapperiets monter - hoppas få träffa många av er den helgen!! Det ska bli så himla roligt!!! :-)

Innan flyttkaoset drog igång hann jag scrappa med härliga Scenic Route som Scrapperiet har!

image703

image704

image705

image706

För detaljerad information om materialet hänvisar jag till Scrapperiets blogg!

Vi blir utan uppkoppling ett tag i samband med flytten, men jag hoppas avbrottet inte blir alltför många veckor... (beroende är ju bara förnamnet! haha...). Skolstart på måndag dessutom, så det blir mycket på samma gång nu. :-)
Kram på er kära bloggläsare!

3 kort

Inget nytt skapat att visa...tur att jag hamnat på efterkälken i bloggandet och har lite alster att visa upp! :-)

Först ut är ett kort som skickades till en nyfödd scrapstjärna!
image700

Sen är det mitt kort till en utmaning på
Scrapinspiration, att skapa grattis-kort. Det gör jag ju relativt ofta ändå så jag passade på att göra kortet i andra mått som en fortsättning på nytt-format-utmaningen. :-)
image701

Slutligen ett kort som jag skickade till min syster efter att hon kommenterat att ett av mina grattis-kort skulle passa bra i hennes nya bokhylla... Klart storasyster tar samma papper och gör ett kort på annat tema då!?! ;-)
image702

12x6

För ett tag sen hade vi en utmaning på Scrapinspiration som handlade om att testa ett nytt format. Det blev ett ypperligt tillfälle för mig att prova 12x6":
image699
Det är alltid roligt att arbeta med ett nytt format, massa ny inspiration väcks till liv! Men trots det känns inte det här som ett format för mig...jag gillar de kvadratiska formerna bäst! :-) Inte säkert att jag står fast vid de här tankarna om ett tag förstås...hihi.

Flyttkaoset är nu ett faktum. Jag hinner knappt sitta vid datorn och än mindre tänka på scrap... Men kameran går varm, så flyttlayouter lär det bli i framtiden. :-)
Apropå kamera så fick jag för ett tag sen frågan om vilken kamera jag använder.  Det är en digital kompaktkamera -
Canon Ixus 800IS, superbra kamera!!! Bildstabilisator, 2,5" bildskärm och en närgräns på 2 cm är de största fördelarna. Visst drömmer jag också om en systemkamera, men med studentekonomi får det vackert vänta. :-)

Nu ska jag ta en match med spisen igen...gårdagens match vann jag inte...*hmpf*...någon som har mirakeltips? ;-)


Jungfru

Ja, jag är en jungfru! :-)
image698
Layouten scrappades till tidningens astro-call, men den höll visst inte måttet...inte någon på tema jungfru uppenbarligen eftersom det inte fanns någon layout med...trist tycker jag!
Jag har alltså fått senaste Scrapbooking m.m. idag! Många fräscha layouter att inspireras av, blinkar fint åt några av mina besökare särskilt... :-) Men...helgen är vikt åt packning och städning, kära mamma med man kommer hit för att hjälpa oss! Lyx!! :-)

Tentan är skriven och jag tackar så hjärtligt för era tankar & tumhållningar!! Hoppas det gjorde susen! :-) Det kändes bra mycket bättre än när jag skrev den i juni, så jag hoppas jag ställde rätt diagnos den här gången... hihi! Men om förlovningen gjorde mig okoncentrerad då så kan jag ju lätt säga att flytten distraherar mig nu! Tur det är så roliga saker som händer iaf! :-)

Möbler säljes

Dagens inlägg handlar inte om scrap... :-)

Flytten närmar sig och eftersom vi ska flytta till tredje våningen utan hiss måste vi göra oss av med en gedigen skänk...så om någon är intresserad får ni gärna titta
här.  Vi säljer även ett leksvik-skåp som ni kan se här. :-)

Tenta imorgon kl 9, håll tummarna för mig då please...! :-)

Midsommar topp 5

image696

Ni missar väl inte Scrapperiets kanonerbjudande på QK-produkter!? Gå med i Scrapperiets QK-klubb så du inte missar chansen! ;-) Du hittar mer information om klubben i butiken under information - Quickutz-klubben!

image697

QK metro, studio och ric rac
Scenic route Sawyer Ave, Cornelia Street och Background White Lined Paper

Penséer

I samband med att jag skrev om min skapandeprocess för Scrappiz så scrappade jag en layout och ett kort för att förtydliga mina tankegångar i texten. Många av er såg dem kanske på Scrappiz men jag vill gärna ha med dem här i bloggen också. :-)
image694

image695

Fotoglädje!

Tack goa Scrapsystrar för trevligt umgänge idag!! Det är så härligt att umgås med likasinnade! :-) Vi har varit på fotoutflykt i Botaniska trädgården och jag kom hem med 250 foton på minneskortet... nice! :-) Jag fick ett välbehövligt avbrott i omtentaplugg och flyttpackning dessutom så jag är mycket nöjd med dagen.

image689

image691

image692

Jag ser fram emot fler fotoutflykter!! :-)


Smile

Behöver nog inte kommentera den här layouten så mycket...en ren ego-layout! :-) Tack till min söta syster som fotade!
image688

Autumn Leaves French Twist Aqua Twist.
Heidi Swapp Sticker Damask Black.
Scenic Route Redmond Stencil Orange Dark.

Ni hittar produkterna hos
Scrapperiet! :-)

Ashville - taklök

Scenic Route är verkligen grymma på att skapa snygga kollektioner!! De nya är inget undantag i mina ögon. Jag blir så glad av att använda så samstämda papper där både fram- och baksida är så snygga! :-)

Här har jag scrappat om den läckra taklöken som finns i många trädgårdar. Jag fascineras av att den på avstånd ser så mjuk och rund ut, men när man kommer nära är den spetsig och vass! Detta försökte jag framhäva genom att kombinera runda former (scalloped bazzill) med vassare former (Journalingrutan från Scenic route).
image687
Jag har använt Lexington Ave och Orchard Street ur kollektionen Ashville. Förutom mönstrat papper från Scenic Route har jag använt  Ashville Die Cut Journaling och Redmond Stencil - Orange Dark. Bazzill i grunden och Scalloped square hazard.

Produkterna hittar du hos
Scrapperiet!

Solnedgång

Fyller på min kategori för publicerade alster... :-) Även denna var med i Scrapbooking m.m maj/juni och är skapad efter en av Helenes läckra skisser. Stolt att bli utvald och publicerad såååå klart!! :-)
image686

Tack för alla era goa kommentarer om layouter och flytt - jag blir så glad!! :-)

Vi ska flytta!!!

image685


Tjoho! Direktbytet blev godkänt av hyresvärdarna så den 1 september flyttar vi! :-) Helt underbart!!! Vi har länge försökt byta internt hos vår hyresvärd men utan resultat, så i våras anmälde vi oss på en bytessajt och vips så var vi igång med att titta på lägenheter. Intresset var stort för vår lägenhet, på första våningen med barnvänlig gård, så vi kunde vara lite kräsna. :-)
Vi flyttar ifrån en 3:a på 65 kvadrat till en 4:a på 83 kvadrat, på 3:e våningen med balkong! Lyx! :-) Området är lugnare och tystare, ingen gata med genomfartstrafik och spårvagnar precis utanför fönstret. Dessutom är det en jättefin lägenhet med parkettgolv i alla rum, 2 toaletter, serveringsgång och öppen spis!!! Det här känns riktigt bra alltså! :-)
Vi har ju hoppats och väntat på besked ett tag, så vi har redan gjort ett stort förarbete i att röja på vinden, ta ner hyllor och tavlor samt packat ett tiotal flyttlådor. Alltså känns det inte omöjligt att hinna med till 1 september, men det blir ju helt klart mest fokus på flytten. Mina närmsta vänner lär vara flyttlådorna och skurtrasan istället för mina papper och skärmaskinen! :-)

Alfapet

En grå och regnig semesterdag passar alfapet bra som sysselsättning! :-) Kollektionen Ashville från Scenic Route passade perfekt i färgerna till fotona på svärföräldrarnas klassiska alfapet.
image684

Scenic Route Ashville Orchard Street, South Market Street och Cornelia Street.
Scenic Route Ashville Die Cut Journaling
Heidi Swapp Block Alphabet
QK Squares
QK metro

Produkterna finns hos
Scrapperiet!

Publicerat kort

Här är kortet som blev publicerat i Scrapbooking m.m maj/juni! :-)
image683

Ääääntligen!

Äntligen är en ny scrapstjärna född!!! :-) Jag är så glad!!!
Jag fick beskedet samtidigt som vi åt kräftor igår kväll, så den nyfödde kommar nog alltid förknippas med kräftor nu... hihi! :-)
Dags att scrappa välkommen-till-världen-kort!!!

Inspiratörer

Ni är många där ute i scrapvärlden som inspirerar mig!! Mest tänker jag på scrap då - men jag insuper även inspiration till livet i övrigt. Det är så härligt att gå bloggrundan och få berika sinnet med fina alster och samtidigt lära känna er bättre. :-) Några tjejer har jag mer personlig kontakt med - chattar på msn, visar alster på msn eller mail osv. Det gör mig lycklig! :-) Under en period i våras mailades det utmaningar och layouter mellan oss och vi insåg att det vore skoj att göra något mer av det. Det var då jag, Anna och Sanna startade bloggen Scrapinspiration. Grundtanken var att fortsätta inspirera varandra och kanske få med några fler på vägen. Vi lyckades! :-) Alla sidvisningar på bloggen och de bidrag vi får skickade till oss är precis det vi önskade! Inspirera varandra och ha roligt utan krav, det är mottot. :-)
Sååååå...klart att jag måste scrappa om vårt samarbete med Scrapinspiration!!
image682

Titta gärna in på Scrapinspiration och inspireras av utmaningarna! ;-)

Borta bra men hemma bäst :-)

Jag är hemma igen efter underbara dagar i Stockholm! Intensivt, soligt och jätteroligt har det varit! :-) En hel del foton tagna förstås...men de är fortfarande kvar i kameran. Det är så skönt med miljöombyte! Men borta bra, hemma bäst... :-) Nu måste jag återvända till vardag med plugg inför omtenta och en del flyttförberedelser. Inget är klart med flytt ännu, därför jublar jag inte högt om det...bara antyder att det kaaaaan bli av...och hoppas på det förstås! :-)

Jag liftade en
Sanna-layout till min utmaning på Scrapinspiration och resultatet blev så här;
image681
Inledningsvis var det en viss knapprad jag ville ta efter...men någonstans i processen tog layouten en annan vändning. Visst är det härligt när det blir så!? :-)

Jag har använt Ki Memories Love Elsie Roxie Charming och Love Elsie Roxie Bands.

Sth here I come!

Imorgon åker jag hem till Sth för att träffa nära och kära, ska bli sååå mysigt! I den delen av landet skiner tydligen solen ibland... :-) (jag är inte alls less på västkustens sommarväder i år...*hmpf*) Jag har viss tillgång till bredband under min vistelse i sth men jag kommer inte prioritera surfande, så jag är tillbaka här i mitten på nästa vecka igen. :-)

Lämnar er med några alster jag skapat med inspiration i våra utmaningar på
Scrapinspiration!
image678

image679

image680

Må så gott och scrappa på!