Jubileum x 2

Hoppsan sa! Jag missade visst att det var igår jag hade 2-årsjubileum för min blogg!! :-) Självklart måste det uppmärksammas och firas!! Lämna en kommentar till det här inlägget senast på fredag kväll så lottar jag ut ett litet dekorationspaket bland kommentarerna!

Idag visas min layout om sporken på
Veckans skiss! Joggemias skiss var så himla läcker så har ni inte skapat efter den redan råder jag er att göra det! :-)
image983
En detaljbild;
image984


Idag firar vi att det är 8 år sedan vi träffades så det blir god mat och dryck ikväll! :-) 
image985

Trevlig Valborg!!

{gräslök}

Det blir ett snabbt inlägg idag, mitt i uppsatsskrivande och innan jag ska agera flytthjälp. :-) Vill visa en layout som jag skickade in till Helenes skiss i tidningen men som inte kom med. Känns alltid lite konstigt att blogga layouter som man gjort för flera månader sen! :-)
image982

Ha det gott i vårsolen och missa inte bloggfesten på
Scrapinspiration! ;-)


Banana Frog + Promarkers + SassafrasLass

image973
Jag har lekt med
stämplar från Banana Frog, Promarkers, Stickles och 3d-lack för att skapa egna dekorationer och för att illustrera användningsområdet har jag gjort några kort!

image974

image975

image976

image977

image978

image979

image980

image981

Mer information om vad jag använt finns i Scrapperiets blogg, men stämplar, Promarkers och Papper hittar du i Scrapperiets webbutik!

Bloggfest på Scrapinspiration!

image972
Bild lånad från tidningen Hem ljuva hem.

Idag startar bloggfesten på
Scrapinspiration! Många utmaningar och fina priser kan vi erbjuda så vi hoppas att ni blir inspirerade till att skapa! :-) Bilden ovan hör ihop med en av utmaningarna, men vad den går ut på får du läsa om på Scrapinspiration! ;-)

Trevlig lördag önskar jag er! Många jag känner är på ScapEvent eller en mindre scrapträff och det känns faktiskt lite surt att sitta hemma och skriva på uppsatsen...men men, vad är väl en bal på slottet... *ler* Ikväll ska jag nog också scrappa! :-)

Egoboost!

image971

Det här kortet behöver jag nog skicka till mig själv med jämna mellanrum...*ehum* :-) Men just idag känns det faktiskt riktigt bra! Praktiken är avklarad och godkänd!! Jag fick även med mig väldigt fina ord och kommentarer som gjorde mig jätteglad! :-) När jag sen kom hem låg
Scrapbooking m.m. maj/juni på hallmattan och sidan 65 & sidan 87 gjorde mig ännu en gång jätteglad! Hihi! :-)

Kortet ovan är gjort efter Sannas kortskiss på Scrapinspiration. Imorgon börjar bloggfesten där vi firar Scrapinspirations 1-årsdag så missa inte att titta in där då!! ;-)

{en smuttare}

Jag varken hinner eller orkar med att gå bloggrundan för tillfället...ber om ursäkt för att jag inte hälsar på hos er men jag lovar att jag tittar in snaaaart! :-) Det är bara lite mycket just nu. Och så ska det väl vara med drygt 6 veckor till examen... :-)

Till Annas
retroutmaningScrapinspiration blev den här layouten till iaf. Temat är grundat i ett partytest jag gjorde som tidsfördriv på nätet nån gång förra året...inte helt förvånansvärt blev jag en "smuttare" som behåller kontrollen. :-)
image970

Ha det gott i vårsolen!

{min blogg}

image969

Till
utmaningen på temat blogg scrappade jag den här fotolösa layouten som var jättekul att göra! :-) Känns bra att ha med detta och läsa mina tankar om några år...för då ser bloggandet säkert helt annorlunda ut för mig! :-) Som ni ser i texten på layouten är det snart 2 år sedan jag började blogga...oj!! En annan blogg firar snart 1 år och på lördag startar en härlig bloggfest med utmaningar och priser! :-) Så missa inte att titta in till Scrapinspiration på lördag!!

SassafrasLass och Banana Frog

Lotta & Misan skickade mig ett härligt paket med papper och stickers från SassafrasLass samt clearstamps från Banana Frog! Läckra papper i glada färgkombinationer och otroligt lättanvända stämplar!  Mer information om vilka produkter jag använt finns i Scrapperiets blogg.

image965
Den coola statyn av jätten Jorm i Strömsund där mormor och morfar bor.

image966
Typiskt aprilväder, eller hur!? Sol och mörka moln på samma bild. :-) Jag tyckte att bården från Secret Garden passade bättre ihop med Piccadilly så jag kombinerade om dem. De läckra bårderna är verkligen roliga att jobba med!

image967
Här kunde jag inte motstå kombinationen mellan papper och kakel...hihi! En mysig lunch med goa Sanna. Jag har klippt ut de uppstämplade blommorna och fäst dem på 3D-kuddar.

image968
Slutligen blev det ett kort utifrån Linas läckra tävlingsskiss. Ni missar väl inte Scrapperiets skisstävling!? ;-)

Vertikal rubrik

Ett litet livstecken kommer här! :-) Jag har varit alldeles slut på kvällarna efter praktiken och det kombinerat med en bredbandsuppkoppling som håller sig uppe max 5 min åt gången (usla tele2...) har gjort att jag valt soffan.

Inspirerad av utmaningen att ha
rubriken vertikalt blev den här layouten till;
image964

Det närmar sig förresten jubileum för Scrapinspiration och det ska firas framöver, så håll utkik! ;-)

Stiltje...

Det blev inte så många inköp till balkongen igår, men vi fick många frågor besvarade och har kommit en bra bit på väg i tankarna kring hur vi vill ha det. Jag lovar återkomma med bildbevis när det börjar hända något. :-) Det blev en del andra inköp istället men pga en överansträngd och inflammerad axel har det inte hänt något här hemma idag. Mutter mutter. Och imorgon börjar jag 2 veckors praktik. Passar inte att ha ont i axeln nu kan jag lova. Hoppas innerligt att vilan idag gör susen så jag är fit for fight imorgon. :-) Det ska bli jättekul med praktik hur som helst!! Denna gången är det på hemmaplan också så jag slipper 4 timmars pendling per dag tack å lov. :-)

Jag har några halvfärdiga projekt och några färdiga som inte kan visas ännu så jag har inte mycket att komma med idag tyvärr... Ett par kort som gjorts till utmaningar på Scrapinspiration bara. :-)
image961
Till en skiss som Sanna gjort

image963
Som uppvärmning innan jag gjorde layouten i svart, vitt och gult.

Hoppas ni haft en härlig helg med pyssel och vårsol!!

Snabbkaffe...

Alltså, kaffebryggaren får inte gö sönder när man skriver på c-uppsatsen!!! Gaaaaah! Det fick bli ett inköp av snabbkaffe som akut lösning på problemet! :-) Tur att mitt favvokaffe fanns även i detta format!
image959
Bild lånad från
Gevalia.

Någon som köpt en bra kaffebryggare nyligen? ;-)

Tack för era balkongtips här och i mailen!! Det är så bra att få igång tankarna och få lite nya spår! :-) Imorgon lånar vi svärföräldrarnas bil och åker till IKEA & diverse byggvaruhus för å spana. Spännande!

Balkonginredning

image958

Vi flyttade hit i september och det var inte säsong för att sitta på balkongen, men nu börjar vårsolen locka och vi vill kunna sitta på balkongen. Det är sol från morgon fram till 15-16 på dagen och inget tak, alltså måste det vara en lättskött balkong. Vi tänker lägga trall och försöka få tag i något vindskydd som kan täcka den fula rosten. IKEA har en version men den är inte helt lätt att fästa på vår räcke tyvärr.  Stolarna har vi fått gratis så länge men vi behöver ett bord och kanske lite växter... Balkongen har ungefär 120 cm bred och som längst 400 cm. Hoppas att ni kan hjälpa oss med inspiration, praktiska tips, idéer och få se hur andra har det på sina balkonger! ;-)

Tre kort

Uppsats, praktik, jobbansökningar...ja det är galet mycket som snurrar runt i huvudet nuförtiden och när kvällen kommer orkar jag inte pyssla. Har stora förhoppningar om mer ork i helgen! :-) Så länge har jag scannat några kort som legat ett tag...
image955

image956

image957

Må så gott!

Tävling hos Scrapperiet!

Missa inte Scrapperiets tävling med den läckra skissen som Lina har gjort!!! ;-)


Inspirationspärm

Jag inspirerades supermycket av EmmLa's läckra idébok och skyndade mig att beställa en receptpärm från guldfågeln...tyvärr blev den liggandes bra många veckor innan jag påbörjade pimpningen, men nu är den klar! Jag har härmat EmmLa en hel del men jag hoppas den är lite Åsig också... :-) Tack Emma för inspirationen!!

image949



Jag ritade av receptflikarna som följde med och klippte ut i vit bazzill. Mina flikar fick heta skiss, lift och tips eftersom det är just de flikarna jag använt mest i min gamla idébok. Efter varje flik sitter några blad i svart bazzill (avritade efter receptbladen). Jag är sådan att jag vill riva bort blad där jag använt tex. alla skisser, men jag är för snål för att göra det med bazzill... När jag sprang på en kub med mindre post-it-lappar i två nyanser av turkost visste jag att det var dem jag skulle använda mig av! Nu ska skisser och annan inspiration antingen skrivas ut och fästas på post-it-lappar eller ritas av direkt på dem. Tror det blir en blandning. Jag är supernöjd med min inspirationspärm och hoppas innerligt att den ska göra att jag låter datorn vara avstängd mer när jag scrappar... :-)

{redo}

Vi hade en färgutmaning bestående av svart, vitt och gult på Scrapinspiration för ett tag sen. Jag lekte loss och scrappade ett foto som fick förmedla mer än det som syns på fotot. :-) Det handlar om miniträffen hos mig i februari och de andra fotona från den dagen blev inte så bra så jag gjorde så här istället. :-)

image948
De gula filtcirklarna till höger är egentligen lika klart gula som brads och papper, men det ville inte scannern förmedla... :-/

Kolla förresten in den coola retroinspirerade annonsutmaningen som lagts upp idag!! ;-)

Ny mobil

Weeeee! Äntligen en ny mobil! Min gamla har efter 3,5 år gjort sitt...:-) Det blev en Sony Ericsson W380i och den är lila!!!
image947

Nu ska jag snart iväg och mysa med nybliven mamma och 3-veckors bebis! :-)

Trevlig lördag!!

Rååååsa gänget!

Titta här så fina vi var på mässan förra helgen! :-)
image944
Misan, Lotta, Hedvig, Camilla, jag och Lina!

Lina hade gjort så himla fina namnskyltar åt oss!!
image946


Scrapperiet finns i helgen på mässan i Helsingborg så åk dit om du har chansen! :-)

image945

Massa kort igen! :-)

Dags för ett inlägg med kort igen! :-) Jag måste verkligen skärpa mig och skicka mer kort...eller försöka sälja... Nåja. De flesta korten i det här inlägget kom till i fredags när Sanna var här och vi pysslade kort av mitt spill, såväl enfärgat som mönstrat. Korten har därför rätt varierade storlekar även om de här blir mer lika pga samma pixelstorlek. :-)

image936

image937

image938

image939

image942

image940

image943

image941

Mm...jag häftar mycket nuförtiden! :) Skulle behöva fler svarta häftklamrar, någon som vet vart man kan köpa förpackningar med bara svarta?

Helgrapport

I fredags mötte jag rara Sanna på centralen och vi tog oss direkt till Fröken Olsson för en god lunch och massa babbel! Mysigt! :-) Sen blev det ett besök på IN-EX bla. innan vi åkte hem till mig för att pyssla och ladda för mässan! En alldeles underbar em/kväll!


På lördagen var det dags för mässan! Jag fanns i Scrapperiets monter hela dagen och hade jättekul tillsammans med hela Scrapperiet-gänget! Det var ju otroligt mycket folk under större delen av lördagen och det är så coolt att se så många pysseltokiga på samma plats! :-) Jag hann inte alls med att prata med er jag såg och jag missade nog många dessutom...:-/ Här kommer några foton från vår monter:



Fler foton finns hos Lina! :-)

När det lugnade sig på lördagseftermiddagen var jag för trött för att orka shoppa något hos de andra butikerna så jag åkte istället dit en stund på söndagsförmiddagen och handlade lite. :-) På lördagskvällen fick jag följa med ett härligt gäng tjejer ut och äta middag - tack för sällskapet tjejer!! Jag va dock jättetrött och va så fräck att jag lämnade dem när de beställde efterrätt. Tur att jag bara hade 5 min hem med spårvagnen och en kort promenad i kvällsluften innan jag kunde däcka på kudden. :-)

Mina mässinköp (där det mesta kommer från Scrapperiet *ler*) ser ut så här:




Nu börjar mässbakis-känslan att ge sig och suget att pyssla med de nya sakerna växer! :-) Tack alla underbara människor jag träffat i helgen, det är så häftigt att träffa så många likasinnade på mässorna!!