Dan före dan... :-)

Idag har jag hjälpt Annika med montern på Svenska mässan, så jag kan lova att det finns mycket läckert hos Scrapperiet i helgen... ;-)

Ett accordionalbum med tema Vårtecken och nya papper från Scenic Route finns i Scrapperiets monter imorgon... ;-) Framsidan ser ut så här:
image478

Även nya snygga papper från Fancy Pants finns hos Scrapperiet:
image479

Vi ses imorgon tjejer!!! 
Ni som jag inte får träffa får ha en underbar helg i vårsolen! :-)

Krokus och student

Fler layouter med Scrapperiets nyheter;
image476

image477

De nya kollektionerna från Scenic Route är såååå läckra!!! Framsidor och baksidor  är lika snygga och det är riktigt svårt att välja ibland... Så glöm inte titta på baksidorna när ni spanar på dem i helgen! ;-)

Det ska bli underbart roligt att få träffa så många av er i helgen!!! Längtar och laddar kramar för fullt! ;-)

Färg

Det närmar sig mässa och Scrapperiet har laddat upp med helt otroligt läckra nyheter!!! Här kommer ett smakprov;
image475
Budskapet i layouten är mycket till mig själv...jag gillar svarta kläder jättemycket, men har insett mer och mer att färgklickar till det svarta gör såååå mycket! Därför den svarta knappen och de svarta detaljerna på layouten. :-)

Jag kommer finnas i Scrapperiets monter både lördag och söndag! Hoppas få träffa många av er!!!

Det kommer mera.... ;-)

När det knoppas...

Tusen TACK för era goa kommentarer i förra inlägget!!! Jag blir alldeles generad ju... *ler* Era ord har även triggat mig i skapandeprocessen och det är jag såååå tacksam för!! Jag har skapat en del nytt inför mässan i helgen, men mitt PS krånglar så jag kan inte visa er något än tyvärr...
Så länge får ni se en layout som inte blev antagen till Scrapbookin m.m.;
image472
Ja, jag har scrappat fotot innan men det va i nybörjarstadiet och jag tycker inte den "gamla" layouten framhäver fotot som jag vill. För den som är nyfiken såg den ut så här;


Angående mina smärtor så är det till viss del bättre...men långt ifrån bra. Utan värktabletter och tigerbalsam blir jag väldigt begränsad och så vill jag inte ha det. Jag jagar sjukgymnaster men det är inte lätt...kan inte förstå varför de inte kan skicka remisser längre! Idag har jag investerat i ett par nya skööööna skor så det ska bli behagligare att gå. :-)


Edit 15:47: Jag fick till slut en tid hos en sjukgymnast imorgon kl 9!!! En återbudstid, snacka om flax! :-)

Kram på er kära blogg-läsare!

Första publicerade layouten

Min första publicerade layout kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta tror jag... Det var en mäktig känsla att få se sin layout i en tidning!! Jag är fortfarande riktigt nöjd med layouten också, vilket känns extra bra förstås! :-) Gerbera-layouten var med i januari-numret av Scrapbooking m.m. och nu har det gått 2 månader (med råge) så jag får visa upp den här!

image471

För att förstärka känslan skapade jag en kategori för publicerade alster dessutom. :-)

Kortison och färgutmaning

Tack underbara ni för alla kommentarer, det är så himla roligt att läsa dem!!! :-)

Jag har tidigare skrivit kort om mitt rygg/ben-problem, en muskelinflammation orsakad av felbelastning som följd av en sträckning. Jag fick diklofenak för 2 veckor sedan men märkte ingen skillnad och har haft väldigt ont. Igår var jag tillbaka på vårdcentralen hos läkare igen (en annan den här gången och det var nog tur). Jag fick en kortisonspruta och order om att kombinera en lägre dos diklofenak med desto fler panodil, regelbundet för att dämpa smärtan så att jag faktiskt kan röra på mig - annars kan jag ju inte bli bra. Denna veckan ska jag vila (pga kortisonet) och nästa vecka börja med sjukgymnastik. Tyvärr får man ingen remiss till sjukgymnast längre utan jag får jaga själv...jag har som tur är fått lite olika tips som jag undersöker nu.
Kortison är inte enbart positivt då... läkaren varnade mig igår för att jag kunde få ont som idag och det är jag glad för. Tack vare förvarningen slapp jag bli orolig imorse när jag vaknade med molvärk i benet, aj aj aj aj! Jag har grymt ont idag....orkade inte mobilisera kraft för att ta mig till skolan och sitta vid datorn är inte skönt heller. Soffan är min vän idag... :-) Jag har förstått på vänner att många får så här ont, så det är ju bara att acceptera och hoppas att det hjälper i det längre perspektivet!
Så, det va en uppdatering på min hälsa för er som följt mina smärtor. :-)

Mitt bland alla dt-layouter med SassafrasLass har jag glömt visa min layout till
färgutmaningen hos Scraputmaningen;
image470
Tack Anna & Téa för den mysiga fikan!! Längtar tills vi ses igen! :-)

Kram på er goa bloggläsare!!!

SassafrasLass - Serendipity

Två layouter till med läckra Serendipity-kollektionen!

image467
SassafrasLass Serendipity - Luxuriant
Jag har använt MM Speciality Glaze - Pearl runt fotot för att förstärka de glimrande iskristallerna i fotot.
Foof-a-la rub-on journaling panels.

image468
SassafrasLass Serendipity - Elegant och Extravagant och Luxuriant
Filtblomma från YouDo
Chipboard-K - MM Jigsaw
KIM Mini Alfabet Soup - Red Bean & Rice
Jag har använt MM Speciality Glaze - Pearl på K:et efter att jag målat det med MM daiquiri
Se så läcker yta det blir!! :-)
image469

Allt material från Scrapperiet!

4 kort...

...har det blivit i helgen och det känns bra. Min kortförvaring är bra påfylld efter senaste tidens kortskapande så nu är jag redo för vårens alla födelsedagar hoppas jag! :-)
Först ut är min tolkning på
Linas veckoskiss på Scrappiz:
image463

Sen har jag gjort 3 kort efter kortskisser från Scraproom som Lindzi tipsat mig om (tack!):
image464

image465

image466

SassafrasLass - Serendipity

Den härliga scrapträffen i Bohus är nu scrappad!! Självklart med foton på äventyret också. :-) Vilket minne... Hihi!
image462
SassafrasLass Blue Boutique - Exquisite & Elegant


SassafrasLass Serendipity hittar du hos Scrapperiet!

SassafrasLass - Serendipity

Den här veckan har tempot varit högt och enbart fokuserat på skolan. En praktikdag med 2 egna patienter som skulle förberedas och efterarbetas, en rapport lämnas in skriftligt idag och en muntlig redovisning genomföras. Allt gick bra och nu är det över! Ledig ända tills måndag när nya kursen börjar!! Weeeee! :-)

Pysselsuget har byggts upp och layouter har påbörjats i tanken så nu scrappar jag för fullt!! En layout är klar so far och det är en DT-layout för
Scrapperiet. Den handlar om hur skönt det är att peta liiiite med tops i öronen...trots att jag vet att det inte är bra och ofta blir påmind om det på min utbildning. Läkarna säger att man ska peta öronen med armbågen... *hmpf* Hihihi... :-)
image461
SassafrasLass Serendipity Blue Boutique - Extravagant & Treasure.
Filtblomma från Artemio.
Chipboard från Bazzill.

Ni missar väl inte de urläckra layouterna som de andra tjejerna i teamet scrappat!?! Kika i Scrapperiets blogg!


Rätt låt vann!

Weeeeehooooo!!! I år säger jag verkligen Rätt Låt Vann! :-) The Ark är bäst!!!
Vi hade kompisar över på schlagerfinalsfest igår, jätteroligt! Alla fick inte igenom sina önskningar om vinnare men alla va ändå nöjda med The Ark som vinnare, och jag tror inte bara det beror på värdinnans passion för bandet... ;-) Nu längtar jag till den stoooora finalen i Helsingfors!

Visar en layout som inte kom med i påsktemat i Scrapbooking m.m;
image460
Den handlar om hur glad jag är att jag numera får välja mitt påskgodis själv och slipper hemska sockerägg och chokladägg av dålig choklad... :-) För påskgodiset är ju tradition så nåt måste man ju ha! :-)


Mot solen

Ooooooiiiiiiiii!!! Jag klarade omtentan!!! Precis på gränsen, men G som G! :-) Nu är jag ikapp med alla tentor och det är en behaglig känsla! Väntar på att få tillbaka en del inlämningsuppgifter, men det är hur som helst lättare att komplettera en sådan uppgift än att skriva omtenta.

Den här layouten scrappade jag för ett tag sen...har tänkt scanna om den eftersom den blev lite skev i stitchningen, men jag inser att jag inte prioriterar det så jag visar den som den är! :-) Det är min tolkning av Sannas snygga skiss för Scrapaddicteds tävling.
image459

Trevlig fredag!!!

MM Kraft Love

Här kommer en DT-layout för Scrapperiet igen! MM Kraft Love och läckra plastbokstäver från KIM! :-)

image458

MM Kraft Love Paisley, Stripe och Dot.
KIM Alphabet soup Red, Bean & Rice.
KIM Bubbletters.
QK Revolution pilar. QK Paisley.
American Crafts Precision Pen 0,3.

Jag inspirerades av en skiss på Sketch This.

Även jag är utmanad!

Jag har blivit utmanad av AnnaB och Morfen!

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Jag nyser hur mesigt som helst... Min omgivning har jätteroligt åt mig och nya bekantskaper förstår inte att jag nyser utan tror jag fnittrar! Men jag kan inte låta mer och jag lovar att jag inte håller tillbaka nysningarna. :-)

2. Jag har fotfobi! Har jättesvårt för att röra både mina egna och andras fötter... *hm*

3. Jag svarar inte i telefonen om jag inte vet vem som ringer...Skyddat nummer blir ofta obesvarat samtal. Inget jag är stolt över men det är en följd av tiden i kundtjänst. (Jag har scrappat om detta - layouten "Telefonfobi")

4. Jag avskyr banan. Har spottat ut det sedan jag va riktigt liten. Det smakar och luktar helt enkelt inte gott. (Även detta har jag ju scrappat om *ler* - layouten "jag gillar inte banan" )

5. Jag har en skönhetsfläck/pigmentförändring på ryggen, som alltid funnits där, som ser ut som en smutsfläck...Jag har måååånga gånger fått höra av folk att jag har smuts på ryggen. :-) Eftersom det är på ryggen och jag själv inte ser det får det vara kvar. Mest pga snålhet och lathet kanske... :-)

6. Jag flyttade 50 mil för kärlekens skull! :-) Ett stort steg och en stor förändring men jag ångrar det inte! 6 år sedan nu...oj så fort tiden går! Saknar främst familjen ofta...men det är ju desto roligare när vi väl träffas. :-)


Ja det va några saker om Åsa! Jag har inte så bra fantasi och det är svårt att titta på sig själv med distans och se vad som är egendomligt... :-)

Nu är ju jag så sen med det här så alla är redan utmanade...tror jag... om någon mot förmodan inte blivit utmanad så är det bara att känna sig utmanad NU! ;-)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jag gillade Scrappiz inspirationsutmaningen för kortskapande grymt mycket denna veckan!! Va tvungen att göra ett kort redan igår kväll;
image457

Jag har varit hos läkaren idag och fått diagnosen muskelbristning och lokal inflammation...Nu ska jag äta tabletter 3 gånger om dagen som är både smärtlindrande och inflammationsdämpande. Hoppas hoppas hoppas det blir en förbättring snart för jag är riktigt less på att ha ont nu. 19 januari började det... Huva!

Mer cybercrop!

Här kommer mina sista bidrag till cybercropen! Det va inte så många layout-utmaningar som inspirerade mig så det blev mest kortskapande igår. :-)

En skissutmaning;
image451

Kortutmaning att inspireras av en bild;
image453
Stämpel från Kortmakaren.

Kortskissen;
image454
(Paketet sitter på 3D-kuddar, därav oskärpan)
Stämpel från Kortmakaren. Mycket stickles och 3D-lack... :-)

Utmaning att bara använda mönstrat papper, 2 brads, färger och stämpelmotiv;
image455
Påskris-stämpel från Kortmakaren och text från Magnolia.

Utmaning att inte använda några stämplar;
image456
Jag har inspirerats av
Lina som använt journalingrutor med text på. :-)


Jag har antagit utmaningarna från AnnaB och Morfen, ska klura på det så återkommer jag! :-)

Mässa + CyberCrop

Som många andra försökte jag blogga igår men det va ju kört... Hoppas det fungerar bättre nu!
Igår va jag på mässan med
Lindzi, tack vännen för skjutsen och sällskapet!! :-) Jag shoppade inte så mycket, men insöp inspiration och njöt av utflykten. Fick ju även träffa en hel del goa scraptjejer - så roligt att träffa er!! :-)

På cybercropen har jag gjort 2 layout-utmaningar klara, en tredje nästan klar och ett kort påbörjat. Hoppas att jag iaf kan få klart de påbörjade alstrena idag. (Städning och plugg hänger över tråkigt nog... :-/ )
Först antog jag tema-utmaningen och valde tema Pysselträff:

Ser ni?? Ser du AnnaStenman? En dubbel!!! ;-)

Därefter blev det skissen för DT:
image446
(Det blev lite snett i stitchningen igen...sorry!)

Tack MalinH för inspiration till att köpa dessa papper!! Tack också för dina goa ord...de lever jag länge på!! :-)


Ett gäng kort

Jag laddade nyss upp mitt bidrag till veckans kortskissutmaning på Scrappiz och då måste jag ju ladda upp det här också :-)
grattislina
Tack för en inspirerande skiss Sara!! :-)

Det har blivit några kort senaste veckorna så det får bli ett samlat kort-inlägg nu!
achej

hipphipphurra

presentkort

grattismamma

Blogg.se har förresten uppdaterat så att det är smidigare att ladda in bilder direkt i inlägget!! När man klickar på bildsymbolen kan man numera ladda in bilder direkt från sin mapp på datorn eller från sitt bildarkiv i bloggen! Superbraaaaa! :-)

Tack
Morfen och Emelie som tipsade mig om att min layout "Gul fjäril" fick vara med i ett inspirationsinlägg på Scraputmaningen!! Stolt! :-)

I helgen är det scrapmässa och jag ska få åka med goa Lindzi dit! Ska bli jätteroligt!! :-) (Tur att snön regnat bort så vi inte kan köra fast den här gången... ;-) ) Jag hoppas jag träffar på några av er där!! Sen är det cybercrop på Scrappiz i helgen också så det verkar bli en lovande scraphelg! :-)