Scrapevent

Oj oj oj vilken intensiv, kreativ, inspirerande, stimulerande, givande, social, trevlig och rooooolig helg har jag haft!!! Tack alla helmysiga scraptjejer som gjort helgen så bra!! Jag är inte helt nöjd med eventets kurser tyvärr...för mycket alter-projekt och väldigt varierade upplägg gällande material, frihet och kursledarens roll. Jag gjorde några egna varianter längs med vägen...*ler* Men jag skulle hur som helst inte vilja vara utan alla goa minnen och erfarenheter jag har från helgen!! Skaka flaskan med scrappy glue efter användadet så det inte sitter fast i pipen tex... hihi! :-)
Jag ska försöka mig på en kortare resumé av helgen. Trots över 200 foton har jag missat en del saker jag hade velat ha dokumenterat, men jag hoppas mina utvalda foton ska ge er en bild av helgen iaf! :-)

Ellinor kom som sagt hit i fredags och vi packade och pratade under fredagskvällen - mysigt! 05.15 ringde klockan på lördag morgon och 06.15 blev vi upphämtade av rara Zara och Kattis (stort tack för att vi fick åka med er tjejer!!!). Resan gick väldigt lätt och smidigt så vi var framme på Scandic i Hbg strax efter 8. Då fick vi efterlängtad kaffe och det stora kramkalaset började. :-)

Kl 9 började den första kursen och för vår grupp (som för övrigt va en kanongrupp!!) var det Bazzill-kursen och vi vaknade till liv rejält när Joey & Kelli drog igång med sitt tempo och mycket prat... Hihi!

Kitet från Bazzill * Gruppen på Bazzill-kursen * Gruppfoto

Nästa kurs var sponsrad av Karen Foster och vi skulle med brads skapa en larv och en fjäril som sen skulle sitta på en layout... Jodå, Åsa skapade någon form av larv och fjäril faktiskt...men det var verkligen inte min grej... och mitt tålamod tog slut. Varför skulle jag göra den layouten som kursen gick ut på när den kändes så helfel? Näe, det slutade med ett kort istället (utan larv och fjäril *ler*) för det var väldigt fina papper i kitet! :-)

Kitet från Karen Foster * mitt kort

Lunch och mingel!

JennyS, Sanna, Karin och Ellinor

Dagens tredje kurs var Rusty Pickle med en superbra ledare i Lance. Vi gjorde ett minialbum i heritage-stil och jag fick mycket inspiration och många kreativa tips.

Kitet från Rusty Pickle * Lance * AnnaB * Emma, Sara & Jane

Sista kursen för dagen leddes av Theresa och vi skulle arbeta med Basic Grey. Redan när jag såg att det skulle vara en kurs i att skapa minialbum med BG-papper visste jag att det skulle ta emot för mig...och det gjorde det...Men vi arbetade efter en fin kuvertskiss så jag fick till ett riktigt fint kuvert faktiskt! :-)
'
Kitet från Basic Grey * Theresa instruerar * Gruppen filar och kämpar på * MalinH

När kurserna för lördagen var slut tog vi en promenad bort till Scraproom som hade öppet länge för event-deltagarna. Inte så mycket nyheter dock och det blev en mager shopping, men väldigt roligt att se deras fräscha lokaler!! Och att få luft och njuta av solen en stund...och fota lite fina träd... :-)

På Scraproom * Vårkänslor

På hotellet delade jag rum med Ellinor och Sanna - tack tjejer!! - och vi har haft jättekul ihop! Våra tre verktygsväskor trivdes också bra ihop trots olika storlekar och nyanser. *ler*

Ellinor & Sanna på vårt rum * Våra verktygsväskor

På kvällen var det dags för den stora scrapträffen!! Många jippon och aktiviteter kombinerat med mosiga hjärnor gjorde att vi inte var alltför kreativa några av oss...Men 2 layouter började jag med iaf! :-)

Sara & Sanna * Annika & Revan * Glada Lina * Karin i sin snygga scrappade tröja

Under 45 minuter fick varje bord en utmaning att skapa något av ett kit med BG-produkter. Vi fick bara använda kitet och lim, så det blev en utmaning. Vi skapade iaf en spännande layout vid vårt bord och det var en kul utmaning.

Vårt bord under utmaningen * Bordets resultat

På söndagen njöt vi av god hotellfrukost och vaknade till liv sakta men säkert... Dagens första kurs började kl 08.30 och var sponsrad av DaisyD. Vi skulle dekorera en "målarburk" och skapa ett stjärnalbum att ha i burken. En inspirerande och bra kurs med stor valfrihet.

Kitet från DaisyD '* Gruppen in action * CamillaW

Efter det var det dags för QK och Gary. En rolig kurs med mycket prat och smart reklam för deras produkter. Vi skapade ett minialbum som även det gav nya uppslag.
'
Karin & CamillaW & flera QK-verktyg * Gary instruerar oss för att skrika till Bazzill-tjejerna på andra sidan väggen...

Den allra sista kursen höll JennyS i och det var produkter från KiMemories. Vi fick skapa en snygg layout med tagficka och minialbum på.

Kitet från KiMemories * JennyS * Sanna & Ellinor

Sen var det slut för helgen och alla skingrades fort...för fort tyckte jag... Jag, Ellinor, Kattis och Zara åkte hem till Göteborg igen. Efter lite vila och mat ockuperade jag och Ellinor matbordet och scrappade under kvällen! Vi utmanade varandra och jag tror att vi vågar blogga resultatet när vi samlat mod... :-)

STORT TACK TILL ALLA ER SOM JAG FÅTT TRÄFFA OCH UMGÅS MED I HELGEN!!!!

Avslutar med min namnskylt;
image556

Tajm för event!!!

Det närmar sig event-helg med stora steg och jag hinner inte riktigt med... Skolan har tagit mycket tid och energi den här veckan och avslutas imorgon med ett seminarium och en handledning av studenter året under oss. Ska bli spännande! Jag känner mig inte alls tillräckligt säker för att vara handledare, men jag får göra så gott jag kan. :-) När skoldagen är slut ska jag möta upp rara Ellinor på stan! Det ska bli så roligt att få träffas igen!! :-)
På lördag morgon blir vi sen upphämtade tiiiiiidigt av urgulliga Zara, och sen bär det av till Helsingborg för att träffa goa scraptjejer och njuta av en hel helg fylld med inspiration och umgänge! :-) Längtar efter att träffa er som jag får träffa!!! Och för er andra lovar jag att rapportera med några foton efter helgen! *ler*

En enkel layout där fotona fick tala och berätta om minnet tillsammans med lite text...
image520

Stansat...

Mitt bidrag till Scrappiz månadstävling med tema klippt/utstansat/utskuret blev så här:
image519
(ber om ursäkt för slarvig stitchning...)

Jag har använt utstansat från QK och olika stansar. (QK photo corners, ric-rac, nameplate, daisy RS0376, daisy RS0015, flower doodads. Whale of a punch -Retro flower & retro flower medium. EK success fotohörnsstans samt hörnrundare medium. Okänd blomstans. Hjärtstans från Ordning & Reda.) Stansade metro tills jag blev riktigt less...hihi! Den stora pilen har jag ritat och klippt ut med inspiration från Scenic Route's pilar. Journaling om tillfället när fotot togs sitter dold bakom fotot, dold journaling är ett krav.

I fredags va jag hemma hos Morfen och hennes gosiga barn, en riktig mysdag! Stort tack Anna!!!
På kvällen var jag på överraskningsfest för en klasskompis som verkligen blev överraskad! Superskoj!! *ler* Roligt att umgås med klasskompisar utanför skolan och prata om annat än plugg och lärare. :-)
I lördags fikade jag med 2 goa tjejer på Le pain francais - mumsigt och trevligt! Sen blev det efterlängtad softarhelg med lite pyssel. :-)
Idag började nya kursen i barnaudiologi och det ska verkligen bli intressant! Men efter lång måndag i skolan med mycket information så däckar jag i soffan nu.

Sköt om er!!

turkÅsa

Examinationsseminarium avklarat idag och nu är kursen i vetenskapsteori och vetenskapliga metoder avklarad! :-) Jag pysslar på... har skapat en del på sistone som jag inte kan visa upp än... men några kort jag kan visa åtminstone!

image515
Det här gjorde jag efter skissen till kortutmaningen i Scrapbooking m.m, men jag blev inte riktigt nöjd och skickade inte in det.

image518
Det här gjorde jag efter en skiss som Lina ritat till Scrappiz.

image516
Jag blev inspirerad att kombinera aqua med cerise... ett lite urflippat kort - men himla roligt att göra! :-)

image517
Återigen en färgkombination jag ville prova... rött och turkost...jag fegade och valde rätt dova nyanser, får se om jag vågar prova starkare en annan gång! :-)

Ett genomgående tema kanske?? - Jaaaa... jag gillar ju turkost!! Haha! :-)
Morfens namn på mig som turkÅsa passar bättre å bättre...! ;-)

Vitsippor

Våren är underbar!! Det är så härligt med solljus och ny energi!
image514
Sassafras - Green Apple
Scenic route - Market Street
Vit och gul Bazzill
QK Studio

Material hittar du hos
Scrapperiet! ;-)

Sommar

Weeeeeee!!!!!!!!!!!!!! Min tolkning av veckans skiss kom med i Swe Scrapbook-bloggen!!! Jättekul! :-)
image513
Det magiska fotot är taget av min kära mamma!

Färgutmaning

Jag har scrappat efter färgutmaningen på Scrappiz vecka 15. Jag inspirerades inledningsvis av färgerna i bilden, men nånstans försvann de starka färgerna... *fniss* Nåja, kombinationen svart och starka färger är med iaf. Under arbetets gång inspirerades jag även av upplägget med bitar på varandra och en diagonal uppbyggnad. :-)



image511

Nu hoppas jag att blogg.se fungerar bra snart... det är ju såååå frustrerande att inte kunna ge kommenterar hos er!!!

Njutning

Idag har jag njutit av att få scrappa hela eftermiddagen... härligt och roligt! Äntligen har jag kommit igång från min efter-mässan-svacka. Men mest har den svackan faktiskt berott på tidsbrist... Så när äntligen uppgifterna skickades in idag på förmiddagen, då blev det tid för att scrappa! :-)

Det här är min tolkning av
Scraphusets snygga skiss för april månad;
image510
Journalingstämpeln kommer från Forma Hantverk och fotohörnen är rub ons från American Crafts. Äntligen får mina mässinköp komma till användning! :-)

Trevlig fredagskväll!!

Minialbum Vårtecken

Påskhelgen har varit kanonbra och jag har många härliga foton att skicka till framkallning nu! :-) Skolan tar mycket tid och energi just nu så scrapsakerna får vila lite. Men det är ju rätt skönt med scrap-pauser ibland faktiskt. :-)

Till mässan scrappade jag ett accordion-album för
Scrapperiet! Det var jätteroligt att scrappa i annat format än jag är van vid, men inte helt lätt... Minialbum är ofta väl dekorerade men det är inte min stil som bekant... *ler* Men jag tror att det blev rätt så mycket Åsa över det till slut!?? Temat är vårtecken och jag använde nya läckra papper från Scenic route. :-)

     

   

GLAD PÅSK!!

Glad Påsk önskar jag mina bloggläsare!! Hoppas ni får mysiga helger med trevligt umgänge och god mat å dryck! Det ser jag fram emot själv, för vi får fiiiint besök. :-) Min pappa och lillasyster är på väg hit från Stockholm just nu och de stannar till måndag em så vi ska verkligen hinna umgås mycket! Härligt! :-) Imorgon blir det en dagstur till Fredrikshamn, en skön utflykt hoppas vi på. Bara det inte blåser som idag...! Eftersom allt är stängt i Danmark imorgon åker vi tillbaka med vändande båt, men vi har nån timme att flanera i land.

Tack kära
Morfen och Lindzi för de fina korten som jag fått!!! (Scannern är urkopplad så jag kan inte scanna och visa de fina korten idag tyvärr).

Mitt pysselsug har varit lite mättat efter racet inför mässan, så det blev bara några få enkla påsk-kort denna gången;
image498

image499

image500

image501

Vi hörs igen efter helgen!! Påsk-kramar till er!

Scrapvän

Scrappare är otroligt härliga människor att umgås med!! Jag blev påmind om detta på mässan i helgen och jag är så himla glad att jag har lärt känna så goa människor!!! Tack kära scrappare för att ni är som ni är! :-)
Apropå denna euforiska känsla kom jag på att jag glömt visa mitt bidrag till månadens tävling på
Scrappiz:
image497

Layouten handlar både om scrapvänner generellt och några tjejer speciellt. :-)

Det har kommit in många läckra alster i tävlingsmappen och nu är det omröstning...så kila dit och inspireras och rösta! ;-)

Mässan!

Vilken magisk helg!!! Jag har haft så himlans roligt och trevligt! Vi va ett kanongäng som jobbade tillsammans i Scrapperiets monter - stort tack till Annika för att jag fick vara med!! Och tack Lena, Karin, AnnaG, Camilla och Tina för det goda samarbetet och alla skratt!! :-) Jag njöt verkligen av att få umgås med Scrapperiet-folket hela helgen, men även att få träffa såååå många goa tjejer!!! Morfen, Mallafors, Maria (Collage), MalinH, Maria (Kortmakaren), Webmosterhelene, SannaM, Lina, Lindzi, AnnaStenman, Sara, Malena, Emelie, SaraF, Kristina, Zara, Åsa B, Katarina + bebis, Minna, MiaS, Junitjej, Mariell, Ann-Sofie, Mikaela... gaaah, känner att jag missar nån...många härliga människor som ni märker!! Och har jag missat dig så är det inte personligt, det beror på mitt tröga huvud idag. :-) Jag är rejält mäss-bakis...så trött i huvudet...många intryck och upplevelser som bearbetas för fullt. :-) Jag är otroligt lycklig att helgen blev så lyckad och att jag fått vara en del av Scrapperiet på mässan! Trots vissa smärtor i benet hade jag inte velat missa detta! Tur att jag hade förstående kollegor som lät mig vila ofta och pysslade om mig!! Tack!! Och tack till Morfen som gav mig piller... :-)

Jag har fotat över 200 foton på 3 dagar så det är inte lätt att välja ut några att visa er...men jag gör ett försök! :-)

Så här såg Scrapperiets snygga monter ut;
   

Och här är gänget!! :-)
     

Ofta var det mycket folk i "pappershörnan", men det hindrade inte Lina & Sara från att få tag i sina favoritpapper! ;-)
 

På lördagskvällen va vi ett gäng tjejer som käkade på Pasta Plus! Mumsigt och såååå roligt... alla va trötta och fnittriga så stämningen blev verkligen god! Tusen tack Annika och tjejerna!!! :-) Och visst syns det att det är scrappare på restaurang!? *ler*
 

Typiskt Åsa-foto?? Klart den låååånga vägen mellan mässhallen och toaletterna måste dokumenteras! :-)


Slutligen lite blandade foton på goa tjejer:
     

Nu ska jag gå bloggrundan och se vad som hänt i era liv senaste dagarna! :-) Kram på er!!!