Nymålad minibyrå

Min minibyrå från IKEA har fått ny skepnad och blev plötsligt mycket bättre mottagen av de andra möblerna i scrap-/gästrummet! :-) Vit färg och dymo fick göra jobbet och jag är supernöjd!! Jag var dock lat och målade inte inne i lådorna...bara jag som tittar där ändå. :-) Alla lådorna har inte innehåll ännu (strukturering pågår) så därför är inte alla lådor uppmärkta ännu.
image853



Jag har haft jättemysiga dagar med min mamma, det har verkligen varit kvalitetstid! :-) Efter några dagars frånvaro från datorn är det desto roligare att komma tillbaka till den känner jag. Tål att tänka på... :-) Hoppas ni har det härligt i vårsolen!! Apropå vårsolen, snart är det nog dags för en fotoutflykt i Botaniska...eller vad säger ni som bor nära? ;-)


Lite scraptid just nu...

Jag har en hel del att läsa till uppsats och teorikurs och imorgon kommer min kära mamma på besök, så det blir inte så mycket nyskapat i dagarna. Jag har visserligen scrappat en del alster på sistone som jag inte kan visa riktigt än...några är inspirerade av utmaningar på Scrapinspiration och några har skickats till tidningens call. Därför bloggar jag ytterligare några kort som gjorts på sistone...Tro det eller ej, men jag har även en del shabby/romantiska papper bland mitt spill... :-)
image850

image851

image852

Men jag gillar nog de klara och starka färgerna bättre...! :-)

Äntligen skiner solen igen!! Jag blir så glad! :-) Synd att jag ska läsa och städa dock...men en promenad i vårsolen måste det bli! Hoppas ni får en ljuvlig dag!

{bytet}

Jag hade en utmaningScrapinspiration som gick ut på att inspireras av en lekfull annons och jag kände att jag själv verkligen behövde utmaningen för att få lite nya idéer till mina layouter. Men klarade jag av det? Nähä!! Jag är en rak scrappare, så är det bara. :-) Fast jag hade väldigt roligt när jag processade layouten och utmaningen kanske innebär förändringar på sikt, vem vet. :-)
Layouten handlar iaf om vilken skillnad det blev när jag bytte skärm och tangentbord för ett par år sen...fotona har varit framkallade läääänge men inte känts så bra och därmed tråkiga att scrappa. Men nu fick jag ett ryck och känner mig jättenöjd med att ha lyckats scrappa dem! :-)

image849
(Texten är medvetet blurrad eftersom jag skrev lite fel och ska skriva om den...)

Titta gärna på de layouterna där scrapparna lyckats leka mer än jag! :-)

1 bazzill blev 3 kort

När jag städade bland mina papper häromdagen så insåg jag att jag har många enfärgade papper i udda färger som jag inte använder till mina layouter. Därför tog jag ett ark och utmanade mig själv till att göra kort med det istället! Det blev 3 kortstommar av arket och allt mönstrat är spillbitar. Jag arbetade med de tre korten samtidigt, en teknik som jag vet att Lindzi pratat gott om. Summan är ett perfekt sätt att använda papperslagret på och ett kul sätt att göra kort på. :-)

image846

image847

image848

Äntligen är det fredag och lite mer ro i kroppen. Eftersom det stormar utanför myser jag inne och ska försöka scrappa några layouter! :-) Trevlig fredagskväll kära bloggbesökare!!

{paddan}

image845
Ethel hade en utmaningSweScrapbook där det gällde att använda sina överblivna siffror och det passade så bra till den här layouten som inte behövde en "vanlig" titel! :-) Gillar de här fotona massor och det är så roligt att ha minnet bevarat. Det är dessutom så typiskt för oss...min sambo hälsar gärna på alla djur medans jag myyyyycket hellre fotar dem...*fniss*

Pimpat kartotek

För något år sedan fick jag ett fint litet kartotek av min mormor. Det hade en tråkig färg och luktade lite gammalt samtidigt som jag inte visste vad jag ville göra med det. Nu efter flytten har jag mer yta i min scraphörna och det kändes plötsligt naturligt att samla mina adresser i kartoteket. Kartotekskorten inne i lådan är inte i toppform men de duger för mig. :-) Själva lådan målade jag med grundfärg och sedan svart akrylfärg. Några rubons i form av bokstäver och stjärnor fick pryda utsidan och jag är jättenöjd!! Nu återstår bara att fylla i alla adresser...sen kan jag skicka kort på löpande band! :-)

Innan:

  

Efter:


image844

Jag måste tjoa lite...jag har fått besked om att jag klarade en omtenta jag skrev för några veckor sen!!! Den hade släpat från september och det var lite trögt att plugga till den nu i januari...men min insats räckte uppenbarligen!! Och det bästa är att det var den sista salstentan på hela utbildningen för mig!! Wohooooo!!!! :-)

Kort igen...

Jag har mest pysslat kort på sistone...det är så roligt att använda spillbitar och leka med chipboard, blommor, filt och knappar!!

image836

image837

image838

image839

Slutligen ett kort där jag inspirerades av en
scrapliftutmaningScrapinspiration:
image840

Jag är mycket bättre på att göra korten än att skicka dem...så min låda med handgjorda kort är rätt full nu...får skärpa mig med andra ord! :-)

{sommar i bohuslän}

image835

Visst längtar man efter sommar när man ser det här fotot!? :-) Jag skulle ge mycket för att sitta på en klippa i sommarkvällens värme och bara njuta... Istället är det grått och blåsigt igen. Urtrist!
Layouten är gjord efter min
skissScrapinspiration.

{msn}

För ett tag sen visade Linda och Fialia en så snygg skiss i sina bloggar och utmanade bloggläsarna att scrappa efter den! Kul idé! Och eftersom skissen var så läcker var jag ju tvungen att prova den. :-) Layouten handlar om mitt trogna msnsällskap Sanna! Det är så härligt att ha sällskap via msn när man scrappar, det blir som en miniminiträff mitt i vardagen! :-)

image834
(Dags att rengöra scannern märker jag...)

Nu ska jag scrappa!! :-)

Kort med hål

Jag fick ett coolt kort från Ulrika förra helgen och fylld av inspirationen testade jag tekniken i söndags. Perfekt för pappersspill med färgad baksida för det blir så himla effektfullt!! Jag har använt mig av min cirkelstans (QK) när jag gjorde hålen, men jag ska definitivt prova fler varianter! Tack Ulrika för inspirationen!! :-)

image830

image831

image832
På det sista har jag ännu en gång fått användning för QK icing rubons.

Alla hjärtans dag

Önskar er alla en underbart mysig alla hjärtans dag!! Solen strålar här i Göteborg och jag är fylld av energi! Solen gör verkligen mycket för sinnet (liksom regnet, fast med negativ effekt då...). På dagens schema står uppsatsarbete i form av att läsa litteratur och bla. skriva några mail tillsammans med min uppsatspartner. Egentligen läser vi en teorikurs nu, insprängd i uppsatsskrivandet, men föreläsningsfria dagar försöker vi hålla uppsatsen vid liv. Ikväll blir det nog hemmamys med sambon och bakad potatis. :-)

Ett par hjärtekort har jag att visa er idag:
image828

image829

Jag har stansat ut QK-hjärta (RS-0010) i tunn filt (finns på panduro) och fäst med färgade häftklamrar (making memories). Texterna är QK icing rubons som jag fick i goodiebagen på eventet förra året. Apropå eventet, och att några frågat mig, så ska jag inte åka dit i år. Det var en rolig upplevelse att vara med
förra året, men jag var inte helt nöjd med upplägget att mest skapa minialbum/alterprojekt och göra en exakt kopia av instruktörens alster. Varken insupen kunskap eller inspiration var värt pengarna för min del. Men jag hoppas att det blir bättre i år och att ni som ska dit får det jättetrevligt! :-) Nu blev jag påmind om att jag inte framkallat eller scrappat några foton från tillfället...det måste jag ju ordna! :-)

{scrappening 2007}

image826
Layouten är scrappad efter en skiss på Scrapinspiration. Gruppfotot är taget av Anna Rex.

Tack ännu en gång till arrangörer och deltagare på
Scrappening!! Vilken underbar helg det var! :-) Tyvärr hade jag inte så många bra foton...glömde väl bort att använda kameran helt enkelt. Men några foton på mina bordskamrater fick jag till iaf. :-)


Ni missar väl inte rean hos Scrapperiet!? ;-)

{halsduken & jag}

Tusen tack till mina goa scrapvänner som förgyllde min dag igår!! Massa prat, skratt och scrap - alldeles perfekt! Tack för att ni kom tjejer! :-) Trots de fantastiska förutsättningarna gick scrappandet lite trögt för mig igår...många halvklara alster...men med en natts sömn fick jag distans till projekten och pysslar vidare idag. :-) Så länge lägger jag ut min layout på temat turkost och brunt på Scrapinspiration. I min nya halsduk har jag kunnat gömma mitt känsliga ansikte väldigt bra och därför fick titeln bli som den blev. :-)
image825

Trevlig söndagskväll!!

{dragspel}

image824

Inspirationen till den här layouten kom i en
skiss som Sanna ritat för Scrapinspiration. Fri tolkning av skisser gillar jag! :-) Min käre H har ett otroligt gehör och spelar lätt den låt man önskar, så länge det är på piano eller dragspel iaf. :-) Jag har nyss lagt upp en spännande annonsutmaning på Scrapinspiration, missa inte att kolla in den! Nu ska jag röja lite här hemma för imorgon får jag sällskap av några goa scrapvänner!! Längtar! :-)

Tuuuut!

Äntligen kan jag tjoa högt!! Jag har fått den stora äran att ingå i nya Scrapperiets designteam!!!!! Det känns jätteroligt och spännande! Jag är otroligt tacksam för förtroendet från Misan & Lotta och ser fram emot samarbetet med dem och de goa DT-kollegorna Camilla, Lina och Hedvig!! :-)

Pall i ny skrud


Bild lånad från IKEA

Den klassiska pallen Bekväm från IKEA har fått ny skrud i svart lackfärg och halkskydd, så nu passar den finfint i köket och jag kan nå upp i de höööga skåpen. :-)

image822

{turkåsa}

image821
Less is more!! Åh va jag gick igång på
Annas utmaning på Scrapinspiration! Jag älskar att scrappa med fotot i fokus, så avskalade layouter passar mig bra. :-) Fotot är redigerat i PS innan framkallning och jag blev så full i skratt när jag precis hade fått hem det och såg att en namne haft samma tankar! :-) Och titeln...ja ni som hängt med i bloggen ett tag känner ju igen smeknamnet som Morfen gett mig... *fniss*

{döda fallet}

image820

Den här layouten är skapad med inspiration i en
annons som vi haft som annonsutmaning på Scrapinspiration. Titta gärna in där och se de övriga 7 layouterna som inspirerats av annonsen! ;-)

Några kort en blåsig fredag

Ojoj! Det här var en usel vecka i bloggsammanhang för mig...jag har varken hunnit blogga eller besöka andra bloggar. Däremot hälsade jag på hemma hos en bloggare och scrappare på riktigt igår! Tack underbara Anna för en helmysig em/kväll hos er!! Att få prata om livet och om scrap (som om det är någon skillnad? *ler*) med en god scrapvän - det är kvalitetstid det! :-)
Jag har inte hunnit scrappa något heller så nu kliar det i fingrarna och det dröjer innan sambon kommer hem med sushin så jag kanske ska rycka tag i något foto...! :-)

Passar på att visa en drös kort som jag inte bloggat. De första två är inspirerade av en utmaning att skapa textlösa kort på Scrapinspiration.

image816

image817

image818

image819

Trevlig fredag!!