Framsida till BOM

Senaste utmaningen från Ellison gav en riktig klockren idé som funkade från början till slut och jag är jättenöjd!! :-) Layouten vi skulle lifta var scappad av Janette_scrappin :

Young Love


BOM

Min tolkning blev en första-sida till min BOM.

Papper: Vit CS, Mönstrat från Sassafras och Chatterbox
Dekorationer: Bazzill blomma, prima blomma och bazzill brad
Typsnitt: MM rubons Heidi


Just nu tryter inspirationen och orken tyvärr. Sista tentan för terminen närmar sig (7juni) så fokus är på signalteori just nu. Hoppas få till några pysselstunder ändå eftersom jag vet att det livar upp min tillvaro, men om det blir ovanligt tyst i bloggen så vet ni varför. :-)

Sköt om er! Kramar Åsa

Nyår

Jag blev fascinerad av skissen hos Storsjöscrap och kände att jag måste prova... Och det blev en rejäl utmaning minsann!! Men jag är riktigt nöjd med resultatet:
nyår

Fick återigen användning för de läckra banden jag och Sanna köpte tillsammans för ett tag sen! Och den läckra sytråden jag fick från Sanna häromdan är med också...liksom bokstäverna... Vad gjorde jag utan dig Sanna?? :-)


Just nu kretsar mina tankar mycket kring den tragiska händelsen i min hemort Västerhaninge... Det är så ofattbart när sådant händer, särskilt i en miljö man känner till. Ingenting gör det försvarbart och jag hoppas straffet blir rejält.
Livet är skört och vi måste leva här och nu!

Kram på er!!


Bandutmaning!

Scrappiz finns ett forum för band- och garnomaner, och där drog Sara igång en utmaning som innebar att man skulle scrappa en monokromatisk LO eller kort och använda MINST 10 olika band/garn!!! Jag tänkte direkt att det blir en rejäl utmaning, men inte att det skulle bli sååååå svårt.....! Alla nyanser av en färg matchar ju inte varandra helt klart. :-)

Resultatet blev en aningen urflippad LO, men jag har med 10 band/garner iaf!! Och jag fick en bra översikt på mina band och garner, så jag hoppas bli duktigare på att använda dem framöver. :-) 
(ber om ursäkt för skarven pga stichningen)

Rosa prakt

Den största blomman är egentligen ceriserosa.. Min scanner har verkligen svårt för riktigt starka färger. :-(


Idag va det två roliga kuvert som landade på hallmattan och jag blev såååå glad!
Ett kuvert kom från Lindzi med uppstämplade fina studentmotiv - Tack Linda!!!
Det andra kuvertet kom från Sanna och innehöll utstansat Studio som jag önskat, och läcker sytråd i orange och turkos!! - Tack Sanna!!!

Kramar om er alla!!!

Scrapliftat igen!

Så var det min tur att utmana Ellison på en ny scraplift och jag valde denna:

Scrappare är adorablejuliet TwoPeas.

Min tolkning blev så här:
Fotosession på taket
Ännu en semesterlayout från Mallorca. Denna gången med text om vår fotosession uppe på hotellets takterass. :-)

Mönstrat: Paper Salon
Dekorationer: Band från reasonable ribbon och MM chipboard blomma målad med mm hibiscus (cerise i verkligheten alltså)


Nu har jag lagt en rolig beställning hos Pappersbiten på mitt presentkort som jag vann i cybercropen! (Jaja, lite mer än för presentkortet blev det väl... *ler*) Jag har knappbegär just nu så jag hoppas de svarta och vita fanns kvar i lager även efter Ulrika hade shoppat loss på dem... :-)

Jag lever fortfarande på glädjemoln efter alla kommentarer i tråden om mig som dagens Scrappiz igår!! Så häftig känsla att veta att man inspirerar andra! Jättebra att bli påmind om sånt! Och en självförtroendehöjning är aldrig fel... :-)

Kramelikram!

Midvinter

Eh, njae... riktigt så kallt är det kanske inte för tillfället även om blåsten här i Göteborg gör att man helst håller sig inomhus. :-) Månadsutmaningen på Scrappiz har temat Djur & Natur så då fick jag en anledning att scrappa ytterligare ett vinterfoto. Fotot är taget nere vid älven här i Göteborg, jag blev så förtjust i vyn som kändes lite dramatisk och mystisk. Tur man har kameran med sig på promenaderna så man inte missar sådana här tillfällen! :-)

Jag har fortsatt leka med symaskinen! Sambon frågade igår om jag skulle sy på alla layouter i fortsättningen, och ja det känns väl som om risken är stor.... *ler* För att öka på mystiken och få en mjukare inramning slipade jag kanterna på fotot och chalkade med charcoal.

midvinter

Jag har använt:
Cardstock: Bazzill svart och ljusgrå
Mönstrat: We R Memory Keepers
Dekorationer: Prima flowers, brads, sömmar
Typsnitt: MM rubons heidi
Övrigt: Fluid chalk charcoal

Ooooooops!!! Nu upptäckte jag något otroligt glädjande! Sitter med ett gigantiskt leende och bara mår såååååå bra! Goa
Zara har utsett mig till Dagens Scrappiz!!!! TAAAACK Zara! Din motivering suger jag åt mig! :-) Tack för alla härliga kommentarer i tråden också, jag blir så rörd och stolt att jag inte vet vart jag ska ta vägen just nu... Hihi. Får nog fira med att scrappa tror jag! :-)

Det här innebär ju jag får äran att utse morgondagens Scrappiz, så ikväll får jag gå på span i galleriet!! :-)

Nu är det helg!! Wohoo! :-) Kram på er!

Arv

Ytterligare en utmaning ropade på mig... Den här gången var det Scrapbutikens tävling med tema mamma inför mors dag. Så fort jag såg tävlingen fick jag temat kring det här fotot klart för mig och det var bara att sätta igång. :-)
Utan min mammas fotointresse och kreativitet hade jag inte varit där jag är nu och jag är sååå tacksam för detta. Att hon dessutom gillar det jag gör och alltid visar uppskattning och tacksamhet är guld värt! :-)

arv

Jag har använt:
Cardstock: Bazzill OP svart
Mönstrat: Scrapworks & Chatterbox
Typsnitt: MM gameboard sadie målade med MM akrylfärg asphalt, handstil
Övrigt: Symaskinssöm, Fluid Chalk Charcoal, svarta häftklamrar, band från rak, hjärtstans, fotohörn stansat med EK Sucess Whale of a punch - corner.

Kram Åsa

Scrapvrå

Pysselpunkten har en tävling där man ska scrappa om sin scraphörna och eftersom jag redan hade foton på min hörna framkallade va det ju en riktig spark i baken... :-) När jag dessutom hittade en spillbit av pappret som stod främst i pappersförvaringen på fotot så va det ju bara att köra på! Så här blev min LO om min hörna:
Scrapvrå

Jag har även några detaljbilder på min scrapvrå så det är inte omöjligt att det blir en fortsättning så småningom. :-)

Kram på er och tack för era underbara kommentarer, de betyder jättemycket för mig! :-)

Jag är med symaskin!!

Jag blev utmanad av Ellison att lifta en LO scrappad av pudgy_groundhog i Two Peas-galleriet;


I jakten på foton till en annan utmaning ramlade jag på två cookie-foton som legat framkallade några månader, och vips så såg jag layouten framför mig. :-) (Du får blunda och scrolla ner Ulrika ;-) )
Cookies

Ellisons fräcka tolkning ser ni här!


I veckan fick jag hem en gammal hederlig Husqvarna (äntligen för er som följt min väntan) så nu kan jag också fastna i söm-beroendet!! Jag var ju tvungen att testa den och började i mindre skala med några kort:
Monterey grattis

Monterey kramar

mamma

Nu måste jag bara införskaffa några fler spolar, för en räcker ju inte långt när man vill variera färg på trådarna... (Tack igen Lindzi för de härliga trådarna jag fick för några månader sen, de kommer väl till pass nu!!!) Ja som ni gissar lär ni få se en del sömmar från mig framöver... :-)

Trevlig lördag! Ikväll måste vi heja på Sverige dubbelt upp!
Kramisar Åsa


Planering

Jag har svårt för att hålla ordning på alla tävlingar och utmaningar jag vill haka på, men främst att göra kort till folk i god tid inför födelsedagar tex... Så en Scrap-planering fick det bli! Jag tog ett vanligt spiral-block och dekorerade framsidan.I blocket skriver jag upp det jag ska göra efter när det ska vara klart, och varvar kort med uppdrag, utmaningar och tävlingar. När ett projekt är avklarat stryker jag det och när en hel sida är avklarad river jag loss sidan och slänger. Det känns smidigt än så länge iaf! :-)


Jag lekte med mina nya akrylfärger Tropic när jag dekorerade blocket! Bakgrunden är målad med Coral. Retroflowers & fotohörn är målade med sunsoaked, key lime och aquamarine. Textrutorna är målade med hibiscus, en chockrosa som inte blev så rosa i scannern dock... :-( I verkligheten är det härliga färger som man inte kan annat än bli glad av! :-) Lyckades bli av med lite prima-flowers också!
Planering

Nu ska jag scrappa vidare! Trevlig fredag!!
Kramar Åsa


Islossning

Ja det var ju ett tag sen det var islossning nu faktiskt... Men jag har fortfarande vinterfoton kvar att scrappa så ni får stå ut med lite vinterkänsla emellanåt. :-) Den här gången har jag scrappat efter en scrapliftutmaning jag gav Ellison och mig själv förra veckan. Pga tenta och besök har jag haft tid förrän denna veckan, men nu har jag gjort min tolkning. Förlagan är scrappad av Vivian Masket på Two Peas och ser ut så här:
Vivian Masket

Och min tolkning blev så här:
Islossning

Ellisons tolkning kan ni se i hennes
blogg under 10 maj. :-)

Trevlig torsdag på er!! Kram Åsa

Chica

Det blev ytterligare en layout med läckra Scrapworks Sedona som jag fick i mitt senaste DT-paket från Annika! :-) Jag gillar verkligen färgkombinationen orange och turkos!!
Layouten är ännu en LO om Mallorca-resan förra året och det är min syster på fotot.

Chica
(Som vanligt en del skuggor när man scannar nåt som är 3D.)

Cardstock: Bazzill apricot
Mönstrat: Scrapworks Sedona Scroll & Stripe samt enfärgad baksida på Bloom.
Dekorationer: Floss & Loopy brad från Karen Foster. Prima flower.
Typsnitt: QK paige

Tack för titten! Kram

Scrapliftat Sanna

Just nu är det en utmaning på medlemsforumet på Scrappiz och den går ut på att scraplifta personen innan i tråden om utmaningen. Jag hakade på direkt eftersom jag gillar att lifta, och fick lyckan att välja ur Sannas Scrappiz-galleri!! Det var inte lätt...valde mellan två layouter länge och väl, så jag måste nog lifta den bortvalda också nån gång. :-) Men iaf, valet föll på layouten Matvrak. Jag föll för upplägget på layouten så det blev vad jag liftade.

Så här ser Sannas layout Matvrak ut:
Matvrak

Min tolkning blev ännu en layout om Mallorca-resan förra året. Hotellet - vy från trampbåten:

Hotellet

(Jag orkade inte scanna i 4 delar så det saknas lite i nederkant.)

Papper: Bazzill OP vit, Magenta
Dekorationer: band, turkosa häftklamrar
Övrigt Fluid chalks aquamarine
Typsnitt: Paige (Tack Sanna!!) och handstil


Kram på er goa bloggläsare! :-)

Utmaning

I senaste DT-paketet från Scrapperiet fick vi en rolig och inspirerande utmaning från Annika. Vi fick alla samma förutsättningar i form av papper och dekorationer, men även samma foto på Annikas söta dotter Ellen! Det blev en rejäl utmaning att scrappa någon annans foto, men jisses va roligt det har varit!! :-) Så här blev min tolkning;
Fotogenique
(Tyvärr blev inte färgerna helt desamma efter scanningen...Cardstocken i grunden är egentligen mer rosa än lila...)

Mönstrat: Scrapworks Monterey Bloom, Dot och Scroll.
Cardstock: French vanilla, lizard och vintage pink.
Dekorationer: Loopy brads i nickel och rosa floss.
Typsnitt: MM foamstamps Mixed font stämplat med MM akrylfärg Strawberries & Cream

Snart kommer Scrapperiets hemsida uppdateras med våra olika layouter med samma material, håll utkik där om du är nyfiken! ;-)

Kram Åsa

Rolig post

Tack för alla tankar och tumhållningar!! Tentan är avklarad och gick bra! Ovanlig känsla att vara så säker efter att ha skrivit en tenta, men ååååå så skön känsla!! :-)

Igår hämtade jag ut mitt paket från Scraproom:
Scraproom

Inte så många olika saker för slantarna den här gången, men med många möjligheter! Så jag är verkligen nöjd. Snabb leverans också, mycket positivt!


Idag fick jag bubbligt kuvert från Sanna... Vi beställde band tillsammans förra veckan så nu fick jag min dos och de är såååå underbara!!!

Band

Ni ser väl att de kommer matcha perfekt till alkrylen ovan?? ;-)


Som den underbara vännen Sanna är så överraskade hon mig rejält genom att skicka med läckra Sadie-bokstäver som hon vet att jag suktat efter i flera månader... OCH bazzill-blommor som jag fick habegär på häromdan! DU ÄR EN ÄNGEL SANNA!!! TACK!! :-)

Från Sanna


Jag lovade ju förra veckan att visa resultatet av min vitsippsjakt... här kommer ett foto av många:

Vitsippa

Och idag på min promenad hem från skolan kunde jag inte låta bli att fota hatkärleksobjektet Maskros!! De stod där och bara lyste i solskenet!
Maskros


Jag kan lova att ni kommer återse dessa foton i scrappad version framöver.... :-)

Kram Åsa


Jag vann!!!

Tjoho! Åsa vann ett pris på cybercropen!!! Nu är jag så glad så glad så glad!! :-) :-) :-)
Jag vet inte vad jag vunnit än, men jag vet att priset kommer från
Pappersbiten.

Jag har en DT-LO klar men avvaktar lite med att visa den av olika anledningar...Fräckt va!? :-)
Annars blir det inte mycket pysslat denna veckan. Har tenta på torsdag morgon så fokus är på att plugga. Jag har inte ens hämtat ut paketet från Scraproom som jag fick avi på idag... *shock* - allt för att jag ska plugga och inte börja scrappa istället... :-)

Hoppas ni alla mår bra och scrappar på!
Kramelikram Åsa

Fler bidrag!

Idag fortsatte pysslandet och det blev inte alls så mycket pluggande som jag planerat... Men det kommer ju nya dagar för det! :-)

Till cybercropen på Scrappiz blev det 2 bidrag till:

Tack-kort efter en skiss:
Tack-kort

Och en LO efter en skiss:
Maria


Till Pysselpunktens tävlingar blev det 2 bidrag. Den första efter en skiss och den andra till en teknik/produkt-tävling.
Kogane fubuki

Vy från hotelltaket

Nu ska jag vila mina ögon och händer som arbetat mer än vanligt denna helgen. Men Åh så roligt jag haft!!! :-)

Godnatt och trevlig ny vecka önskar jag er!
Kram Åsa

Cybercrop och scrapträff

Vilken underbar lördag!!! Vi hade det superduperbra hemma hos Ulrika igår och kreativiteten flödade! Mumsig pastasallad och fruktsallad fick vi! Tack Ulrika för initiativet och allt gott!!

Det här är vad jag fick till igår:

Först en layout som är Scrapliftad av AnnaG's layout Theo till scrapliftutmaningen på cybercropen.
Här är Annas layout:
Theo

Och här är min tolkning:
Gabriel

En LO till färgutmaningen att använda orange, rosa och rött:
Vildvin

Till sist en LO efter en superläcker annons. Annonsen var extra kul eftersom det var en annons för fotografen Brigitte som fotat mig och syrran som barn och öven våra studentfoton! Hon är verkligen en fantastisk fotograf!!
Så här ser annonsen ut:
Brigitteannons

Och så här blev min tolkning:
Solnedgång vid havet

Det finns flera spännande utmaningar på cybercropen så idag ska jag varva plugg med scrappande! :-)

Kram Åsa

Scrapworks

Jag fick helt underbara papper i mitt DT-paket från Scrapperiet denna gången; Scrapworks-papper i Serien Sedona!!! De är såååå snygga! Älskar färgerna! Och de är lättarbetade eftersom baksidorna har matchande färger. Jag fick även matchande bazzill,  floss och loopy brads i paketet.
Än så länge har det blivit 2 layouter, men det kommer mera... :-)

VI
VI
Mönstrat: Sedona Dot & Thistle. Samt baksidan av Sedona Bloom & Sedona Thistle.
Cardstock: Bitter chocolate, French Vanilla
Dekorationer: Loopy brads och floss från Karen Foster
Typsnitt: MM chipboard Poolside, ritat av och klippt ut.


Asa

Åsa
Mönstrat: Scrapworks Sedona Bloom & Houndstooth. Baksida på Sedona Bloom & Thistle.
Cardstock:  Bazzill French vanilla.
Dekorationer: Loopy Brads och Floss från Karen Foster. 
Typsnitt: MM rubons Rummage
Övrigt: Fluid chalk dark brown


Trevlig scrap-helg önskar jag er! Själv ska jag hem till Ulrika imorgon och scrappa, ska bli superkul!! :-)
Kramelikram Åsa


Liftat Monnah

För några dagar sen visade min goa vän Sanna mig en LO som hon och AnnaG bestämt sig för att lifta. När jag såg layouten blev jag helt lyrisk och bad snällt om att få haka på - och det fick jag!!

Layouten de skulle scraplifta är gjord av Monnah/Monica och ser ut så här:
Monnah - Nostalgi

Min tolkning ser ur så här:
Ler

Det här var en härligt rolig LO att skapa eftersom jag vågade spåra iväg lite i färgvalen... Men jag gillar det massor!! Så det var nog inte sista gången... :-)

Sannas och Annas tolkningar är jag mycket nyfiken på, så jag hoppas de snart har något att visa oss. :-)

Tack Sara för pushen att ha bilderna i normalstorlek! Jag har tänkt att de tar längre tid att ladda upp, men å andra sidan har de flesta bredband och då går det ju lika fort! Suck på mig... :-)


Tack för alla underbara kommentarer jag fått!! En rejäl ego-kick som förgyllt min vecka!!

Idag ska jag ut och leta vitsippor och fota! Hoppas ni alla får en underbar fredag i vårsolen!
Kramar från mig!


Scrapliftutmaning

När Scrappiz startade sitt mentorskapsprogram blev jag mentor till Ellison, vilket var en enorm ära! I samma veva hakade Ellison på Papprikas stora utmaning och jisses vilken fart hon fick!! En enorm kreativitet flödade ur henne och hon utvecklades massor på kort tid, och har fortsatt göra så. Alltså kände jag mig riktigt onödig som mentor och istället kom vi överrens om ett ömsesidigt utbyte. Det går till så att vi turas om med att utmana varandra på scrapliftutmaningar och det är fantastiskt roligt!! Kreativiteten stimuleras och vi tvingas tänka utanför våra kvadratiska scrapstilar. Utbytet med Ellison har alltså utvecklat mitt scraptänkande och mitt scrappande på ett mycket positivit sätt! :-) Tack Ellinor!

Den senaste utmaningen kom från Ellison och jag fick hennes mail i precis rätt tid häromkvällen. Så tre timmar efter mailet var min tolkning klar och jag är jättenöjd! :-)

Här ser ni layouten vi skulle scraplifta!

Och här är min tolkning:

(vit CS gillar jag skarpt just nu om ni inte märkt det... *ler*)

Ellisons tolkning finner ni nog snart i hennes blogg!


Dags för mig att söka efter en ny spännande utmaning åt oss! :-)Skissutmaning

Den här veckan utmanade Lindzi oss rejält med sin skissutmaning på Scrappiz och det inspirerade mig rejält! Så här blev min tolkning;

Jag har "ritat" med limpennan och tryckt dit några lager svart floss. Tyvärr blev jag inte helt nöjd med layouten, men jag kan heller inte förklara vad som inte känns bra... Efter värdefull feedback från Sanna, Linda och Ulrika vågar jag ladda upp den och förhoppningsvis gillar jag den mer och mer framöver. :-) Tack tjejer!!

Idag har jag fått hem ett underbart DT-paket från min DT-mamma Annika så nu kliar det i fingrarna att börja skapa! Det är så härligt att få nya utmaningar!! Förutom det som tillhör mitt DT-uppdrag kom boken "Photography for Scrapbookers" och efter bara 15 minuter tillsammans med den är jag KÄR!!! Den boken kommer ge mig massor! :-)


Kramelikram från Åsa

Tävlingar

Jag har varit inne i ett tävlings-stim på sistone och jag kan inte riktigt förstå det själv... Men utmaningarna har varit så underbara och inspirerande att det bara flytit på av sig själv! :-)

Börjar med mitt bidrag till tävlingen hos
Storsjöscrap . Det blev mitt första försök till doodling. Jag har inte kontroll över mina händer riktigt, så att teckna och måla undviker jag helst... Därför blev det akrylfärg och en tunn pensel - och det var ju kul!!! :-) Chipboard-kvadraterna ska föreställa chokladbitar.
Jag vet att några sett och kommenterat denna på Scrappiz redan - TACK!! Så nu får väl blunda nu... ;-) (och Ulrika, jag lovar att inte scrappa mer om choklad nu... *ler*)Även hos Pysselpunkten har jag bidragit med en LO. Den blev ganska olik mina andra layouter... jag strävar alltid efter att ha fotot i fokus men inte här. Nej nu har jag ju nästan gömt fotona under kvadrater, pilar och papper!! Förstår inte alls vad som hände i processen. Men trots detta är jag rätt nöjd med slutresultatet för layouten fångar verkligen upp känslan av området där vi bor. :-)
Eftersom vi aktivt kämpar för att få flytta härifrån av olika anledningar så tog jag med en strip med utflytt och lämnade tomt för utflyttningsdatumet.Trevlig 1:a maj önskar jag er! Ge er ut i vårsolen nu och sug åt er energi! Själv ska jag till tvättstugan... :-)
Kram på er!