Två layouter

*grrrr*
Efter att ha skrivit ett inlägg och klickar på spara så loggas jag ut...mitt tålamod en tung måndag orkar inte med sådana motgångar ju! Suck. Orkar inte skriva om, så det blir ett kort inlägg idag.

Inget nytt scrappat i helgen men två layouter som visats på
Scrapinspiration kan jag iaf visa idag. Den första är scrappad efter en Lindzi-skiss:
image814

Nästa layout är inspirerad av färgutmaningen vitt-på-vitt. Trots att layouten fick eget liv under processen och inte blev som jag tänkt mig, är färgtekniken spännande och effektfull.
image815
Den vänstra bilden visar utsikten från vårt köksfönster och den högra utsikten från scrap-/gästrum...en viss nivåskillnad alltså. :-)

{dubbel glädje}

Scrapbookbutiken har just nu en härlig färgutmaning där färgerna cerise, brun, orange och turkos ska vara framträdande. Läckra färger som gör mig glad! Alltså var jag ju tvungen att leka med färgkombinationen och resultatet blev en layout om glädjen det innebär att ha en syster! :-)

image813
Jag har lekt med stickles på chipboardfigurerna och i journalingcirkeln - mycket effektfullt live men aningen avmättat efter scanningen förstås. Tack kära Morfen för att du försåg mig med massa läckra stickles i födelsedagspresent i höstas!! :-) När jag gjorde denna layouten insåg jag dock att jag saknar brun nyans på stickles...någon som har förslag på bra nyans att välja?

{matematik}

image812

Layouten är scrappad med inspiration från Sannas utmaning om att
scrappa om sig själv. Titta gärna in på Scrapinspiration för där finns många finfina layouter på det temat! :-)
Tankarna kring den här layouten bubblade upp när jag pluggade statistik för några veckor sedan och kände samma vemod som alltid tidigare när matematik varit inblandat. Urgh! Men idag fick jag positiva nyheter - jag fick godkänt på statistiktentan!!! Weeeee!! :-)

Tack för all omtanke!! Ni är så himla goa! Jag är lite missfärgad och svullen efter vurpan igår, men det går ju över. Får bara undvika att sitta rakt på rumpstumpen ett tag till. :-)

{arga leken}

Tack för alla kommentarer om tapeten!!! Roligt att höra att fler gillar den! :-)

image811

Ett riktigt härligt tillfälle från midsommarafton förra året! Jag blir glad så fort jag ser fotona och det var riktigt kul att scrappa en bildserie så här! :-) Sanna utmanade på
Scrapinspiration till att använda något nyligen inköpt och för mig innebar det turkosa scenic route-stickers.

Nu blir det soffan för mig...jag tillhör en av dem som inte insåg att underkylt regn gjort gatorna till isbanor idag, så jag halkade och gjorde mig illa lite här och där... Tack å lov "bara" mjukdelsskador, men jag är kinkig ändå. :-(

Tapeten i köket

Efter förfrågningar kommer här en bild på tapeten i köket!

image809

Tapeten heter Flair och kommer från
Midbec.
Barbord och barstolar kommer från IKEA.

Så här såg det ut när vi precis hade flyttat in... :-)


Vi är supernöjda!! Tapeten är så underbart levande tack vare materialskillnader i mönstret och att ljuset reflekteras i dessa. Resten av köket är vitt så det här är en läcker kontrast i rummet!

Alter - jo faktiskt! :-)

Ni som känner mig väl eller bara tittar in här ofta vet att jag inte är nån alter-scrappare...Men ibland får jag göra en ansträngning och försöka! :-)

Käraste syster yster fyller år idag (grattis igen!!) och hade önskat en skylt att hänga på toalettdörren. Färgerna skulle vara i brunt och turkos. Så här blev den enkla men tacksamt mottagna skylten;


Ett par närbilder;
image805

image806

Kära mamma önskade sig inte mycket i julklapp...men däremot önskade hon sig en helg hos oss för att se nya lägenheten och umgås med oss. :-) Det fick bli presentcheckar på övernattning, frukost och middag...mest symboliskt alltså! Ett enkelt upplägg igen men jag använde rester av tapeten vi satt upp i köket, det är väl alter om något!? :-)


En närbild på påsen som presentcheckarna leverades i;
image808

Helgen har varit underbart skön även om det faktiskt blev mer städning än scrappande igår...fast å andra sidan scrappar jag bättre när det är städat och fint! Rogivande på nåt sätt...och inget samvete som knager. Men jag har allt hunnit scrappa också! Det har blivit några layouter i helgen, men det är till utmaningar på Scrapinspiration så de kommer bloggas framöver istället. :-)

{apelsin plus nejlika}

Stormen har hållit mig vaken långa stunder i natt...att bo högt upp på en kulle, på tredje våningen och ha sovrummet i hörnet av huset gjorde att det ven riktigt mycket stundtals...naturens krafter är mäktiga helt klart! Tack å lov för bra information i media, för det verkar som om det gått rätt bra i Göteborg denna gången. Hoppas det gäller för hela landet när stormen väl bedarrat. Vindarna är fortfarande hårda men solen skiner så det känns rätt trevligt ändå! Inomhus alltså. :-)

Inspirerad av en layout av
Annelie, som vi utmanade med på Scrapinspiration, så scrappade jag den här layouten för ett tag sen;
image803
Jag inspirerades av scalloped-formen, prickarna i ytterkant och att ha band med på layouten.

Det är en pluggfri helg och jag njuter för fullt!! Ska städa lite och scrappa mycket tänkte jag... :-) Trevlig lördag!!

{bzz...}

Det här somriga fotot förtjänade glada färger - eller hur!? Snaaaart får vi vår och sommar igen!! :-) Men först ska det visst komma en traditionell januaristorm...huva!
Layouten är en tolkning av en läcker Sanna-skissScrapinspiration och det finns fler tolkningar att titta på där! ;-)

image802

Kortlagret påfyllt

Idag är opponering och respondering på projektplan genomfört. Vi ska bara göra några mindre kompletteringar för att få vår plan godkänd och det känns superskönt! Nästa vecka börjar den allra sista terminen (!!) och en tre veckor lång period c-uppsatsskrivande, det ska bli riktigt spännande! :-)
För att stilla pysselsuget när studierna kräver mkt brukar jag göra kort med enkla upplägg och spillbitar. Perfekt att få kortlagret påfyllt, spillbitar använda och en stunds kreativitet! :-)

15x15
image801

15x15
image794

15x15
image795

10x10
image796

10x10
image797

10x10
image798

11x13
image800

11x13
image799


Award

Åh så roligt det är med vardagsglädje som denna - Taaaaack rara Sandra och Aase!!!

image793

"Ge denna award till 10 personer vars bloggar ger dig glädje och inspiration och som får dig att känna dig lycklig vad gäller bloggandet. Låt dem veta genom att lämna en kommentar i deras blogg så de kan skicka awarden vidare. Du kan få denna award flera gånger."

Svårt att välja bland alla inspirerande bloggar jag har i min lista!! Helst vill jag ge denna award till er alla! Men nu har jag iaf gjort ett val:

Sanna
Morfen
Lindzi
Scrapsystrar
Carina
AnnaB
Ulrika
Ellison
EmmLa
Karin

- Tusen tack för all inspiration tjejer!!

{kräftor, nyckelpiga och kasta pil}

Den rubriken blev ju riktigt knasig förstås...men det är titlarna på layouterna jag bloggar idag! Jag hade ju missat att blogga några fler layouter som visats på Scrapinspiration tidigare och jag vill gärna ha dem i min egen blogg också. :-)

Den första är inspirerad av Annas utmaning att använda karamellfärger. Jag valde kombinationen turkos/röd/vit och scrappade om läckra kräftor från i somras.
image790

Nästa layout scrappade jag efter skiss #15 och är mest en sån där layout som förstärker favoritfoton och får mig att minnas fotolyckan! :-)
image791

Den tredje handlar om traditionen att kasta pil på pappas balkong/uterum och är scrappad efter skiss 17.
image792

Hoppsan! Genomgående tema idag är Scenic Route...trots att jag använt en del papper från äldre kollektioner...:-)

{2008 och tjejkväll}

Dagen ägnas åt att skriva på projektplanen för c-uppsats...och jag vill ju bara pyssla... :-) Får ta igen det nästa helg då kursen är avslutad och helgen blir en riktig helg!

När vi startade bloggen
Scrapinspiration var det ju för att kunna inspirera varandra, och förhoppningsvis andra, på ett gemensamt ställe och det har fungerat jättebra för mig!! Jag blir grymt taggad av alla utmaningarna och oftast väldigt nöjd med layouterna jag skapar av inspirationen. :-)

Den första layouten scrappade jag efter utmaningen att ha '2008' i titeln. Layouten handlar om att jag under året byter titeln student mot audionom. :-)
image788

Nästa layout är inspirerad av en läcker layout som Hedda scrappat! Min handlar om en härlig tjejkväll! :-) Jag har blurrat vännernas ansikten eftersom jag är osäker på om de vill synas i bloggen.
image789

Idag har Anna laddat upp en riktigt spännande utmaning på Scrapinspiration och den får ni inte missa! ;-)

Sista DT-layouterna för Scrapperiet

Scrapperiet kommer att byta ägare och min tid som medlem i Scrapperiets designteam är därmed över. Det har varit en helt underbar tid med många härliga stunder, minnen, möten, utmaningar...jag har vuxit mycket i min personlighet och utvecklat mitt scrappande enormt!! Jag är så otroligt tacksam för att Annika gav mig förtroendet i oktober 2005! Det har varit en häftig resa tillsammans med Annika och de andra tjejerna i designteamet. Extra kul är det ju förstås att jag fick vara med i teamet från början till slut. :-)
Det känns förstås väldigt tråkigt att den här epoken är slut...men samtidigt är jag realist och inser att det här kom nog bra i tid för mig personligen eftersom våren ska fokuseras på c-uppsats...scraptiden lär alltså tvingas minska. Jag kommer definitivt att sakna utmaningarna och gemenskapen som tiden i designteamet medfört...men jag lever länge på att lilla jag fick möjligheten att vara med! Tusen tack Annika och mina kollegor i Scrapperiets designteam!!! :-)

Sista uppdraget från Annika var att använda Daisy D's Valentine-kollektion, vilket var en ordentlig utmaning för mig som vanligen scrappar klara färger och "rena" papper. :-) Här kommer i alla fall mina alster och de andra tjejernas underbara alster finns i
Scrapperiets blogg.

image781

image782

image783

image784

image785

image786

image787

Jag har pluggat och våndats hela veckan inför statistiktentan idag...men jag tror att det kan ha gått bra faktiskt! Är riktigt förvånad själv över att jag ens kunde räkna på uppgifterna och lämna in svar på alla. Så hur det än går är jag nöjd med min insats! Och nu är det fredag!! :-)

{paviljongen}

Jag scrappar inte kronologiskt utan går bara på känsla, så nu kommer det en layout med foton från i somras. Det är från Jämtlandsresan och besöket vid den Thailändska paviljongen i Utanede. :-)

image780

Layouten är scrappad efter en läcker Morfen-skissScrapinspiration.

Nu ska jag traggla statistik inför tentan på fredag...någon som är bra på statistik? ;-)

Mer Scenic Route Roxbury

Här kommer en eftersläntare på jultemat! Jag har använt material från Scrapperiet och layouten scrappades innan jul men har inte blivit bloggad av olika anledningar.
image779
 Inte så bra foton men genom att göra dem svart-vita och fokusera på temat så fyller de iaf sin funktion i layouten. :-)

Tillbaka i skolan

Skolan började igen igår efter ett extremt kort juluppehåll och jag är inte alls motiverad till att dra på full växel. I två dagar har vi matats med statistikbegrepp och hjärnan känns riktigt luddig nu... :-) Vi läser alltså sista kursen i vetenskapsteori och vetenskapliga metoder för att om ett par veckor dra igång med C-uppsats - spännande!

Mina favoritfoton kommer nån dag snart... :-) Inte kan jag visa något färskt scrappat heller för det är dt-alster och utmaningsbidrag jag scrappat på sistone... Men däremot kan jag visa en layout som jag scrappade i somras! Skickade in den till tidningens julcall och glömde visst av den sen. Layouten handlar om min söta lilla ängel som hängt med sedan jag var riktigt liten. Hon snurrar runt och spelar Stilla Natt så vackert... :-)

image778
Ni ser väl att jag har använt mesh som hör till ett av de där konstiga nybörjarinköpen...:-)