{balkongmys}

Idag skulle jag ha tagit bussen till Halmstad för en scrapträff tillsammans med Scrapperiet-tjejerna, men eftersom jag inte är helt kry tvingades jag inse att jag skulle stanna hemma...såååå trist att missa den träffen!! Jag som dessutom var inbjuden till en annan träff igår, men fick lämna återbud eftersom jag va tvungen att tvätta igår. :-( Nu var  jag ju inte pigg igår heller så va det väl lika bra visserligen, men tanken på att jag missat 2 scrapträffar pga tråkigheter som tvätt och förkylning känns tung. Tur att jag har nya foton och ett paket med en ny kollektion från Scrapperiet att leka med inför mässan iaf!! :-)

Till en skissutmaning som vi hade på Scrapinspiration för ett tag sen gjorde jag den här layouten;

Jag vet att alla tolkningar av skissen ska bloggas när som helst på Scrapinspirationsbloggen ifall ni är nyfikna. :-)

Sköt om er och njut av söndagsmys!

Ett gäng kort

Vid de mysiga pysselstunderna som jag hade med Sanna och Morfen för några veckor sedan blev det ju en massa kort scrappade och nu är fler inscannade så att jag kan blogga dem. :-)








Igår kväll hade vi en mysig femkampskväll på Liseberg tillsammans med 8 vänner, himla roligt!! Idag väntar tvättstugan och vila för att motverka den förkylning som börjat göra sig påmind i kroppen...typiskt när man börjar jobba och träffar så mycket folk! Men det är himla skönt med helg igen iaf!! :-)

{farmors rullrån}

I senaste numret av Scrapbooking m.m. har jag en layout med igen!! Sidan 88 om ni är nyfikna. Det har varit så roliga utmaningar på sistone som har inspirerat mig massor och det är ju extra roligt att flera layouter kommit med dessutom. :-)

I Scrapbooking m.m. maj/juni hade jag liftat
Lindzis jättefina layout och så här blev min tolkning;


Nu är mer än halva veckan avklarad och helgen närmar sig!! Skönt! :-)

{pion}

Till en scrapliftutmaning på Scrapinspiration scrappade jag den här layouten som handlar om min svärmors vackra pionbuketter som varje sommar pryder vår lägenhet minst vid ett tillfälle! :-)

Måndag och ännu en dag fylld med intryck och nya kunskaper! Jag är såååå trött varje kväll och däckar i soffan framför TV'n men nu är det dags att sova ordentligt! God natt! :-)

Skisstävlingen

Ni missar väl inte skisstävlingen hos Scrapperiet?!? ;-) Det är jag som har ritat skissen den här gången och jag var förstås tvungen att prova att scrappa den själv. Så här blev min tolkning;

(helt utom tävlan förstås)

Jag fick användning för gammalt spill från Chatterbox och Scenic Route! Kändes nästan lite nostalgiskt... :-) Fotot på layouten är från hotellrummet i Köpenhamn i våras. Den resan på 1,5 dygn blir riktigt väldokumenterad i alla layouter jag gör om den... :-) Har en del tidigare korta resor med många foton att ta tag i också så jag hoppas att inspirationen till det infinner sig snart.

Trevlig lördagskväll önskar jag er som tittar in här!

Äntligen helg!

Äntligen är det helg!! Jag kommer varje vecka att sluta kl 15 på fredagar och det är såååå skönt! Dessutom är fredagarna fokuserade på möten och administrativt arbete, dvs ingen patientkontakt, och det verkar så bra att kunna samla ihop veckan inför helgen!
Helgen är oplanerad förutom ett tvättstugepass och det passar perfekt med en soft helg efter första veckans arbete. Jag hoppas få iväg foton för framkallning och även hinna scrappa lite... :-)

En layout som scrappades till 
Scrapinspiration-utmaningen att inspireras av en annons för Liseberg kommer här;


Trevlig fredagkväll!!

Working girl



Det här är mina sprillans nya tofflor som jag med glädje byter till varje morgon på jobbet! :-) Huvudet är fullproppat av alla intryck och fakta som jag tagit in under de första tre dagarna. Jag är trött, trött och trött på kvällarna. Men det var rätt väntat så jag tar det med ro faktiskt. Tids nog vet jag att jag kommer att kunna utnyttja alla pluggfria kvällar till annat än att softa i soffan! :-) Jag trivs kanonbra på jobbet och har fått ett grymt bra inskolningsschema där jag får möjlighet att vara med på många olika moment och följa med kollegor inom teamet. Det ger en bra överblick över teamets arbete och kommer att vara guld värt för mitt fortsatta arbete. Jag har verkligen känt mig välkommen och jag är så otroligt tacksam för att jag har fått den här möjligheten! :-)

{vid storan}

Jag har haft flera trevliga besök av familj och släkt under den senaste veckan så datortiden har i stort sett uteblivit och därför blev det en lång paus i den här bloggen. Hoppas ni inte tar illa upp och hittar hit igen! :-) Det har varit härliga dagar tillsammans med mina besökare och jag har verkligen njutit av min sista lediga tid! På måndag börjar allvaret då jag ska till min nya arbetsplats...! :-) Men först en helg där vi ska besöka syster med kompisar som hyr en stuga i Halland!

Till utmaningen att lifta Fialoppan på
Scrapinspiration blev den här layouten till;

Tack Fia för all inspiration!! :-)

Nu ska jag försöka uppdatera mig i onlinevärlden...får lära mig att prioritera redan nu för jag inser ju att jag inte kommer hinna eller orka med lika mycket som jag gjort under sommaren.  :-)

{kort utan text}

Några av korten jag gjort på sistone har jag medvetet utelämnat text på eftersom jag saknat sådana i mitt kortlager några gånger. Det är så skönt att ha neutrala kort på lager för att använda som de är eller för att kunna anpassa med text vid rätt tillfälle! Och jaaaa, jag gillar kombinationen av turkosa nyanser och orange! :-)






Igår tömde jag flyttlådor som trevligt (?) nog stått kvar i scrap/gäst-rummet... *ehum* Men en del lådor är verkligen tunga att ta tag i eftersom de innehåller sånt man inte använder direkt ofta. Rensa och slänga med andra ord! Tur att vi får besök ibland så att jag får ryck att ta tag i sånt! :-) Idag har frysen blivit avfrostad och nu väntar tvättstugan! Visst är jag duktig? :-)

Kortskissen #23

Igår var jag hemma hos söta Morfen för mys, babbel och lite kortpyssel! En supermysig dag och jag mådde så himla bra när jag kom hem! Tusen tack Anna!!

Ett av korten jag gjorde blev efter Kortskissens skiss #23;


Resten av korten ska jag scanna/göra klart framöver. Har några från förra veckans kortpyssel hos Sanna att ta tag i också... :-)

{blåmes}

Om en månad är det dags för höstens stora mässaSvenska Mässan i Göteborg! (Mässans hemsidan verkar dock inte uppdaterad än, men mässan är alltså 6-7 september) Jag kommer att finnas i Scrapperiets monter även denna gången! :-) Ska du till mässan?

Jag inspirerades av Joggemias skiss för några veckor sedan och gjorde den här layouten om blåmesparet som hade bo under vårt fönsterbläck...*ehum*


Nu ska jag till en kär vän för mys och bus! :-)

Ny tävling hos Scrapperiet!

En ny skisstävling har dragit igång hos Scrapperiet och du kan se skissen i det här blogginlägget! ;-)


Li'l Davis; Castaway - Sand Dollar

Coredinations; Core Color
Bazzill Just The Edge
Stickles Orange
Quickutz Chopsticks


{tulpan}

En bara-för-att-det-är-så-kul-att-scrappa-layout! :-)

Inspirerad av färgkombinationen gul, vit och cerise som vi utmanat med på
Scrapinspiration. (Skuggorna beror på scanningen.)

Regnet öser ner och det blåser kraftigt. Behöver jag förklara hur skönt det är att ha möjlighet att stanna inne idag? :-) Jag varvar rensning i lådor/skåp med pyssel till Coldplay, Amanda Jenssen, Hoffmaestro och Jason Mraz. Kanske dags för en ny layout om favoritmusik? :-)

Li'l Davis Design

Scrapperiet har tagit in läckra papper från Li'l Davis Design - kollektionen Castaway - och jag ska visa vad jag har gjort med några av dem!

{fågelungen}

Li'l Davis; Castaway - Die Birds in Park

Pink Paislee; Holly Doodle Alpha - Cubicle Graph

Maya Road; Sheers - Log Cards

Heidi Grace; We are Family Epoxy Heart


Jag delade på arket "Die Birds in Park" och rundade de övriga hörnen på papper och foton med en hörnrundare för att matcha.
På journalingrutan i frostad plast från Maya Road har jag använt American Crafts Slick Writer som fäster direkt!


{frisbee}

Li'l Davis; Castaway - Sand Dollar

Coredinations; Core Color

Heidi Grace; Chipboard Alpha - Midnight


Jag veckade cardstock från Coredinations och sandpapprade därefter på vecken för mer effekt innan jag fäste pappret med häftklamrar.


{kph by night}

Li'l Davis; Castaway - Sand Dollar
Coredinations; Core Color
Heidi Grace; Chipboard Alpha - Midnight
Bazzill Just The Edge

Maya Road; Sheers - Whimsy Floral Ribbon

Doodlebug; Round Buttons - Tangerine


Jag använde plastbandet från Maya Road till att göra en blomma och dekorerade med en knapp i mitten.



{rådasjön}

Li'l Davis; Castaway - Blue Lagoon

Li'l Davis; Castaway - Sundrenched

Heidi Grace; Chipboard Alpha - Midnight
Heidi Grace; We are Family Epoxy Heart

October Afternoon; Clearstamp - Notebook Doodles


Den röda blomman har jag klippt ut ur "Sundrenched" och placerat på 3D-kuddar för mer effekt.


Hemma igen!

Igår kväll kom jag hem till lägenheten i Göteborg igen efter tre härliga dygn! Jag har haft det så himla bra och blivit riktigt bortskämd i fina gästrum och med god mat & dryck! :-)

I tisdags tog jag först spårvagnen till centralen där jag bytte till tåget mot Karlskrona. Men jag åkte inte så långt utan gick av i Alvesta (tack å lov eftersom tåget var ett festivaltåg fullt med ungdomar som skulle till Emmaboda...) där
Sanna hämtade mig med bilen för vidare färd hem till henne.


Hemma hos Sanna blev det massa prat och mys. Vi promenerade runt i omgivningen och hamnade vid den här fina sjön bla!


Men vi hann pyssla också!! Visst ser det härligt ut när Sanna har dukat fram sina saker på det stora matbordet och lät mig leka loss bland hennes saker!?




I torsdags hämtade vi upp Jenny och åkte till Löberöd för att titta på Scrapaddicted's nya butikslokaler och shoppa lite. :-)


Efter det lämnade Sanna & Jenny mig i Eslöv där jag tog tåget till Lund.


I Lund bytte jag tåg och tog tåget mot Göteborg, men hoppade av ungefär halvvägs och där hämtade Linda & Thea upp mig!


Jag fick äran att bo i det vackra gästrummet med den här tapeten!! :-)


Det var så roligt att få se allt som hänt med huset och Linda med familj!! Massa tid för mys och bus blev det, men även en trevlig promenad genom stan och intressant guidning längs med vägen!




Äntligen är det svalare i luften också så att man kan andas och hinna med lite inomhuspyssel med gott samvete! :-)