Midsommarhelgen

Midsommarhelgen har varit underbar med god mat, god dryck och härligt umgänge! Vädret har inte varit det bästa i Grebbestad, men det har iaf inte regnat... Vi va som mest 22 personer i 2 stugor och ett tält, men vi va betydligt färre som va där hela tiden från torsdag kväll till söndag dag. Full rulle med andra ord! :-)
Resan upp i torsdags kväll trodde vi skulle gå smärtfritt eftersom vi åkte så sent som 21 från Göteborg. Men nähä... proppen mellan Torp köpcentrum och Munkedal va värre än tidigare år... Grrrr! Istället för 1,5 timme tog resan 3,5 timme. Tur vi hade kul i bilarna iaf! Så här såg det ut rätt många kilometer;
kö
Vi fick köa även på hemvägen igår men inte alls lika länge tack å lov.

Det är något speciellt med Bohusläns klipp-landskap, och för mig är det verkligen sommarkänsla!
Utsikten från ena stugans altan;
vy

En liten parvel på 6 år skulle fota mig vid vattnet, och så här blev resultatet;
Asa nära
Lite kul i sig! :-)

Tyvärr fick vår kamera ett bryti helgen och många av fotona är helt blåa i tonerna... Inte alla, men tillräckligt för att jag gav upp fotandet. Och när vi mixtrade med den igår kunde vi heller inte se något samband mellan blixt eller zoom osv. Så nu får tiden utvisa hur kameran mår...ekonomin tillåter inte nytt inköp av kamera nu så jag sätter mitt hopp till att den fungerar bra efter lite vila eller nåt. :-) För utan kamera kan jag ju bara inte vara!!!

Imorgon åker jag iväg på en tripp till Växjö och
Kyrkhult, ska bli superduperroligt!!! Jag kommer tillbaka på fredag kväll så det blir troligen inte nån blogg-uppdatering under veckan.
Nu måste jag alltså ta tag i packandet! :-)

Take care!
Kramar från Åsa

Mjukglass

Så här såg senaste utmaningen från Ellison ut:

cdaly

Och min tolkning blev så här:
mjukglass
(Den ser lite sned ut här men det beror på min dåliga stitchning)

Ellisons coola tolkning kommer nog snart i hennes blogg! Och jag lovar, våra val av typsnitt och färg till rubriken är helt en slump!!! :-)

Ikväll bär det av till Grebbestad för att fira Midsommar!! Hoppas regnet håller sig undan bara.
Önskar er alla en trevlig midsommar!! Njut av god mat, dryck och umgänge! Och glöm inte fotografera mycket! ;-)

Atjoo

atjoo


Ja layouten talar nog för sig själv... :-)

Fluid Chalk Lime Pastel är min nya favorit!!!
Kan ärligt säga att jag skakade av nervositet när jag skulle börja skriva för hand DIREKT på cardstocken!! :-)

Kram Åsa


Tjohooooooo!!!

Jag klarade omtentan och även den stora delen av fysiktentan !!!! Wohooo så glad jag är nu!! :-) :-) :-) :-) Så underbart när allt slit lönar sig! Den mindre delen av fysiktentan, på 1 poäng, får jag skriva om i augusti. Liksom en tidigare fysiktenta på 2 poäng från höstterminen. Men 37 av 40 poäng tagna under året är jag riktigt nöjd med!

Så nu är det sommarlovsnjutning på riktigt!!! :-)

Igår kom mina foton så nu har jag massor med inspiration och scrapsug! Så nästa inlägg har jag nog nåt att visa er igen! :-)

Kram från GLAD Åsa

Titel på foto

Det var min tur att utmana Ellison och då valde jag den här layouten:


Shelby Valadez

Jag inspirerades av texten över fotot... så pass mycket att jag använde det redan i GLAD-layouten jag la upp igår. Men upplägget i "Chance" tilltalade mig också, så det blev en ren lift-LO också:
frost


Några fler kort har det blivit också...

blitzen krya pa dig

flower power tack

kortskiss v 25

Det sista är till kortskissen för vecka 25 på Scrappiz, men lite modifierad... :-)

Kram på er mina bloggläsare!


Glad Layout

Brunsons har en tävling där man ska scrappa på temat GLAD. Jag tyckte att det här fotot på mig passade bra att använda med temat vad som gör mig glad. :-) (Jag har inte rangordnat punkterna)
glad
Papper: Bazzill Espresso (OP), Java Brown. Paper Salon Lounge Circle weave & mini lava lamp.
Dekorationer: Bazzill Really Big Chip målad med MM Hibiscus, QK fotohörn målade med MM Hibiscus, Band från Reasonable Ribbon, Brads från MM och Bazzill.
Typsnitt: Chipboard Scenic Route målade med MM Hibiscus. QK Paige. Egen handstil.
Övrigt: Fluid Chalk Chestnut Roan


Jag har scrappat några kort också...

Det första är gjort efter Sannas skiss på Scrappiz denna veckan.
grattisorange

grattisturkost

grattisgult

freestylekram

Det sista är starkt inspirerad av Anna Stenmans härliga kärlekslayout och Lindzis Darth Vader! Jag fegade lite och började med ett kort. :-)

Trevlig helg önskar jag er!

Sommartjejer

Här är min tolkning av veckans skiss på Scrappiz! En kul skiss att jobba utifrån, så den rekommenderar jag er att prova på. :-)

sommartjejer

Ikväll ska jag städa i min scrapvrå, hoppas det ger lite ny inspiration! Jag väntar på nya foton och under tiden känns ju de gamla så där lagom spännande... :-)

Heja sverige!!! :-)

Kram på er!

SOMMARLOV!!!

Tack för alla lyckönskningar och tumhållningar! Nu är även omtentan skriven och förhoppningsvis gick den bra. Svårt att avgöra för man får knappt ha nåt fel på just den tentan. Just nu känns det som strunt samma faktiskt! För jag har SOMMARLOV!!!!! :-) Jag är så glad och avslappnad, bara njuter! Jag har tom hunnit scrappa en LO under eftermiddagen. Det är återigen en scraplift, denna gången kom utmaningen från Ellison och var scrappad av abcoombs :
abcoombs

En jätteläcker layout tycker jag!! Men jag vet ärligt talat inte vad som hände i min process... För slutresultatet kändes rätt långt ifrån...*ler*  Några delar känns nog igen iaf, och samtidigt en del inspiration från Lindzi. :-)
Drinkar
(egentligen lika stort fält svart nertill men jag va lat i scanningen)

Ellisons coola tolkning ser ni i hennes blogg!

SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV SOMMARLOV!!!! :-)

Glädjekramar till er alla!!!

Ny LO och glädje-post

Efter att ha sett Lindzis läckra tolkning av HelenaH's skiss på Scrappiz så vaknade min inspiration till liv. Tack Linda & Helena för att ni sprider kreativitet och inspiration!!
Min tolkning innehåller diverse scraps, men alla kommer från Scrapworks! (finns hos Scrapperiet) Jag gillar när papper från olika kollektioner går att matcha. :-)


Vy från vår balkong

Idag fick jag glädje-post från kära vännen Sanna!! Tack så jättemycket gumman, du gör mig så glad!! :-)

Jordgubbe-kort SannaMedium retro

Fina retro medium blommor!! Farligt, för nu suktar jag efter en sådan stans tror jag... :-)

Apropå Sanna så ska jag åka och hälsa på henne veckan efter midsommar!! Jag bokade tåg-biljetter igår så nu är det verkligen bestämt! Tjohoooo så kul det ska bli!! :-) Jag ska passa på att hälsa på en kompis i Växjö på samma resa så det blir dubbel glädje!
Har jag riktig tur blir det en miniträff hemma hos Sanna när jag är där!! Längtar så det knakar redan!! :-)

Nu återgår jag till tentapluggandet, men imorgon vid lunch är jag friiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

Solvarma kramar från Åsa

Tillbaka!

Nu är jag hemma efter en intensiv helg hemma i Stockholm! Vi har haft det toppenbra och träffat familj, vänner och släkt. Fullt ös! Underbart väder dessutom, inte fel. :-) Men oj så trött man blir... Svårt att ladda om för att plugga hårt ett par dagar nu, men jag har ju inget val. Till att börja med blir det inskrivning hos arbetsförmedlingen imorgon bitti, så håll tummarna för mig då är ni söta. :-)

Scraprooms tävling är avslutad nu så jag får visa er mitt bidrag:
Midsommarmat

Frestelse inför stundande midsommarafton kanske?? :-)

Stora kramar på er kära bloggläsare!!

Lovet närmar sig...

Tentan är skriven och jag är ett steg närmare sommarlovet! Bara en omtenta kvar nästa onsdag... Men först ett väl tajmat avbrott med miljöombyte. Vi åker hem till Sth imorgon för att fira min kusin som tar studenten och min pappa som fyller år. Ska bli såååå roligt!! :-)

Layouten till Scraprooms tävling som jag skrev om i förra inlägget får ni fortsätta vara nyfikna på... Jag laddar upp den efter söndag då tävlingen är avslutad. :-)

Det närmaste scrap jag har att visa är mina senaste inköp! Jag utnyttjade mitt presentkort hos
Pappersbiten som jag vann på cybercropen på Scrappiz. :-) Gulliga Sanna tog med sig varorna till skolan så jag kunde hämta upp dem där. Perfekt!!
Pappersbiten

Nu blir det ingen uppdatering förrän söndag eller måndag. Sköt om er så länge!!

Och näe, tentan gick inge vidare... :-( Men gjort är gjort och mitt motto får vara att jag lär mig bättre av att skriva omtenta!! ;-)

Kramar Åsa

Pluggpaus

Lite pysseltid blev det i helgen och det behövdes som kontrast till den tunga signalteorin. :-) Jag hade utmanat Ellison att lifta superamy 's LO:

Jag gillade upplägget jättemycket så min LO blev rätt så lik... :-) Ännu en LO till Mallorcasidorna. Jag älskar de här Scenic Route-papprena!! Så snygga färger och lättmatchade med mönstrad baksida. :-)
Nöjd

Det blev två layouter men jag kan bara visa den ena än så länge... Den andra är till Scraprooms tävling så jag får vänta tills på onsdag med att visa den. :-)

Nu dyker jag ner i böckerna igen... Trevlig annandag pingst och nationaldag önskar jag er!!
Kramar Åsa

Ett studentkort

Häromdan va jag och en kompis i Botaniska Trädgården och njöt av alla vackra växter. Det blev några härliga foton som väntar på att framkallas nu. :-) Speciellt roligt va det att vi fick se Näsduksträdet i blomning!
näsduksträd

Igår kväll hade jag och Sanna planerat in lite cybercrop med pyssel och chatt. För mig blev det ärligt talat mest chatt...Men det var himla trevligt!!!  Vi fick sällskap på chatten en stund av Linda och Linda i en 4-partskonversation, roligt!!!

Det jag lyckades skapa var ett kort till min kusin som tar studenten på fredag;

studentkort

Kramar Åsa