Kiel here we come!

Nu har vi snart packat färdigt och ska stänga igen lägenheten. Vi åker på en Kiel-kryssning med StenaLine ikväll!! Ska bli jättemysigt! Vi har hela dagen i Kiel imorgon till att shoppa och se oss omkring. Gissa om kameran kommer få gå varm! :-)

Tack för era underbara kommentarer!! Närgränsen är 2 cm och jag är helnöjd! :-)

Kram på er!!

ps. Jag har scrappade alster att visa upp när jag kommer tillbaka.... ;-) Säger jag bara för att göra er nyfikna... Hihi. ds.


Nya kameran!

Vi är superdupernöjda med vår nya kamera!!! En Canon IXUS 800IS blev det ju till slut och den är verkligen underbar att fotografera med. Snabbare än vi vågat hoppas på och med en stor fin display. Bildstabilisatorn är guld värd!!!
Ulrika frågade efter foton så jag får väl visa er några... :-)

Först några blomfoton från svärmors trädgård;
aster
solros

Solnedgång från klipporna vid Saltholmen;
kvällssol

Och Morfens söta barn;
Téa

Gabriel
Tack Anna, Téa & Gabriel för en supermysig dag i torsdags!! :-)


Nu börjar det äntligen svalna så jag hoppas jag ska orka pyssla lite ikväll! 

Marstrand och ny LO!

Tack underbara blogg-läsare för era kommentarer, de gör mig helt varm och lycklig!! :-)

Idag har vi varit på utflykt till Marstrand med ett annat par. Vi åkte en Börjessons-båt dit och fick se vacker skärgård och många båtar. Framme efter 3 timmar promenerade vi runt större delen av ön och fick se en otrolig vegetation och många vackra vyer. Vi tog en kik på fästningen också men orkade inte gå nån guidad tur. Glass, öl, mat, kaffe i en underbar miljö med pittoreska hus, hav, båtar, glada människor - ja en underbar sommardag alltså! :-) Tyvärr hade vi inte hunnit få vår nya kamera så vi fick nöja oss med gamla APS'en.... OOOOOJ vilken skillnad att fota med den!! Kändes ju hur trist som helst att inte se fotona man tagit... Men lite kul att bli påmind! Fördelen är ju panoramaformatet. :-)
När vi kom hem från Marstrand efter en dryg buss och spårvagnsresa väntade vår nya kamera på oss på utlämningsstället!!!!!! Wohooooooo!! Den är så liten och söt och snygg! Nu laddas batteriet och vi väntar ivrigt som små barn på julafton... :-) Vill ju FOTAAAAAAAAAAA!!!!


Igår kväll gjorde jag klart den tredje layouten jag påbörjade i söndags. Scanningen ger dock inte layouten nån fördel alls... allt som är blekrosa är egentligen CERISE och skitläckert ihop med vitt och lime, lovar! :-)

Layouten är en scraplift på ytterligare en av sommarutmaningarna med Ellison;

Scrappare är KerryLand.

Tuvbräcka

Nu ska jag gå och heja på batteriet så att det laddas upp foooooort! :-)

Imorgon ska jag hem till Morfen och mysa, gissa om kameran kommer få öva på hennes små sötnosar!? :-)

Glädjekramar till er alla!!!


Gott med grillad mat!

Min älskling har kämpat de senaste dagarna med att uppdatera en överbliven kontorsdator från hans jobb, allt för min skull! *ler*  Den jag har haft innan va verkligen en dönick... Så nu är jag så himla glad och nöjd över att det går fort att surfa och framför allt scanna och jobba i PS!! Wohooo! :-)

"A fine mess" är scrappad av
judge-lisa på TwoPeas och är en av sommarutmaningarna tillsammans med Ellison. Jag har inte så många knappar än så den läckra raden får vänta (Har beställt knappar från Pysselpunkten så snart har jag att leka med!) men i övrigt blev det en riktig efterapning... :-)



Grillat

Det är så kul att kunna mixa bland spill-pappret och få användning för dem! Jag har blandat med Ribbon stickers från DCWV. Använde läckra Chip Chatter Tall till "ÄR" , de är så smidiga eftersom de är självhäftande! :-)

Nu är det dags för kaffe! Förresten, ni har väl sett Mallafors UNDERBARA kaffe-LO!!?

Njut av dagen! Kram på er!

Dagen efter...

Idag är jag lite småseg dagen efter grillning, öl och brännboll i slottsskogen följt av ett krogbesök. Men åååååå så roligt vi hade!!! :-) Min syster har varit i stan i helgen och jag blir glad av att få umgås med henne så mycket. Tack käraste syster yster!! (för jag vet ju att du är här och läser ibland...*ler*)

Eftersom jag inte orkade göra något annat vettigt med dagen så har jag scrappat! En LO är klar och 2 är halvklara. :-) Här kommer den som är klar;
godkänd
Fotona är tagna enbart för att bli scrappade...därav kvaliteten på dem. Layouten handlar om lyckan att få godkänt på en tenta, vilket ju är en stor del av en högskolestudents liv. :-) Jaaaaaa, det är ju sommar lov nu jag vet! Men snart är det dags att börja tänka på allvaret igen... Jag har 3 poäng (av 40) kvar från termin 1 & 2 så jag ska börja min termin 3 med att skriva om dessa.


Nåja, tillbaka till scrappandet! Jag har använt Heidi Swapps bokstäver "Center of attention" och tycker de är såååå snygga! Och i helt perfekt storlek! (Finns hos Scrapperiet) Även blomman från pressed petals finns hos Scrapperiet och är underbar att jobba med! Härlig struktur och lätt att rita på eller klistra fast nåt på. :-)

Sov gott kära vänner!! Jag återkommer någon dag snart med de andra 2 layouterna... :-)


Azalea

Igår kom det en sån där härlig avi med posten... *ler*  Den här gången va det roliga nyheter från Scrapperiet som jag hade beställt. Blommor och puffar från Heidi Swapp samt chipboard från Pressed petals, allt är sååååå läckert!! Annika, du hade helt rätt! Tack! :-) Inspirationen väcktes genast till liv och här är första resultatet;

azalea
Färgerna stämmer bättre överrens i verkligheten...as usual.

Prickarna är så klart inspirerade av prick-mästaren Lindzi , tack vännen för all inspiration du förmedlar!!

Jag har fler idéer på gång och det känns jättekul att scrappa nu! Helgen innehåller en del aktiviteter med vänner så jag får försöka hålla inspirationen vid liv tills jag hinner scrappa igen. :-)


Äntligen har vi köpt en kamera!!! Via nätet dock så vi får vänta tills nästa vecka innan vi får den... Ååååå så jag längtar! Efter att ha läst en massa massa recensioner (mest Håkan iofs) och velat mellan olika kameror hittade vi till sist DEN! Det blev en Canon Ixus 800 IS som motsvarade våra krav i prisklass, närgräns, storlek och bildstabilisator. 

Önskar alla mina blogg-läsare en härlig helg!!


3 rosa kort

Lina hade en rolig utmaning i sin blogg för ett tag sen...man skulle använda samma stämpel och samma mönstrade papper på 3 olika kort. Jag är ju ingen stämplare direkt, men textstämplar gillar jag! Så här blev mina 3 kort;

Rosa 3

Rosa 2

Rosa 3

Idag läste jag ut Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson och jag rekommenderar den starkt!! Lättläst och tänkvärd.

Tjingeling!

Ett par nya alster

Det blev några mysiga scrap-timmar igår och jag njöt för fullt. :-)

En DT-layout för
Scrapperiet;
svensk sommar

Bazzill: Jacaranda, Lily Pad, Vit
Dekorationer: Bazzill, Queen & Co
Typsnitt: QK Studio

Apropå sommar så missar ni väl inte Scrapperiets sommarutmaning!?!! 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ett grattis-kort efter veckans skissutmaning på Scrappiz;
Orangevittgrattis
(Oskärpan beror på distanskuddar under texten)

Papper: Vit OP, Chatterbox Tangerine Pinwheels
Dekorationer: Heidi Floral (finns hos Scrapperiet), Orange Floss (finns hos Scrapperiet), Knapp från Doodlebug, Band och brads
Typsnitt: Stämpel från Slöjddetaljer, stämplat med fluid chalk tangerine

Kram på er!

Turister

I helgen har vi haft besök av mamma & Bosse så vi har turistat en hel del... :-) I lördags tog vi picknick med oss och åkte båt ut till Vrångö. Strålande väder och vackra vyer gjorde det till en underbar utflykt.
Bubbel i havet

I går (söndag) gick vi via slottsskogen till Botaniska. I slottsskogen hälsade vi på fåglarna och pingvinerna;
Fågel + apelsin

pingvin

I Botaniska trädgården beundrade vi bla den här vackra Japanska lönnen;
japansk lönn

Förutom detta har vi bla hunnit äta på Henriksberg, dricka öl vid lilla bommen, åka älvsnabben, spana på solnedgången från klipporna vid Röda Sten. Och promenerat en massa... :-)
Idag har gästerna åkt vidare till Köpenhamn och vi softar efter den intensiva helgen. Jag har ett paket att hämta ut från Minneskatten, så kanske kan det bli lite pyssel senare idag... :-)

Tack för tips om kameror!! Vi har inte köpt nån än men har några intressanta alternativ som vi ska försöka hitta i nån fotoaffär och spana på i verkligheten. I helgen fick jag leka med mammas systemkamera (fotona ovan) så nu har jag stillat värsta abstinensen lite iaf. :-)

Sommarkram till er!

Tack!!

Tack snälla goa tjejer för alla era underbara kommentarer om mina layouter!!! Era ord betyder massor för mig och gör det extra roligt att fortsätta scrappa och uppdatera bloggen. Så TAAAACK! :-)

Jag hade härliga dagar hemma i Sth tillsammans med familj och vänner. Träffade
Ellison en kväll och det var jättemysigt! Så roligt att få träffas live efter åtskilliga mail under våren. :-)

Just nu består livet av många somriga aktiviteter med resor, utflykter, besök, femkamp osv. Så det blir inte mycket tid i scraphörnan tyvärr...Men det känns bra att bygga upp en längtan!
Ett kort har jag gjort i veckan iaf, ett beställningskort till en släkting som fyller 60 till helgen och det blev så här;
Nils-Åke
Jubilaren ska få en ny trädgårdssoffa, därav citatet.

Nu ska jag surfa vidare i jakten på den ultimata kameran...! Vi har inte råd med systemkamera nu så det får vänta, men en ny kamera MÅSTE vi ha SNART iaf!! Jag har rejäl abstinens nu efter 3 veckor utan...
Någon som har  tips på bra kompaktkamera? Digital så klart. Den måste ha bra närgräns och vara snabb i uppstart och sekvenstagning.

Tjingeling!

DT-layouter!

Den här gången fick vi en drös med roliga dekorationer och matchande cardstock från Scrapperiet. En rejäl utmaning att tänka utan mönstrat... Men när jag väl kommit igång gillade jag det massor!!! :-)

Alla papper och dekorationer jag använt finns hos Scrapperiet!

maskrosor


Maskrosor
Scrappad efter Lindzis inspirerande veckoskiss på Scrappiz!
Papper: Limeade och vit i linnestruktur samt gul fourz (vet inte namnet)
Dekorationer: Brads och plastblommor från Queen & Co. Tygblomma från Heidi Swapp.
Typsnitt: QK Frankie (Tack Muhren för lån av dies och tång på träffen!)
Övrigt: Fluid Chalk Tangerine


Rosenbräcka

Rosenbräcka

Papper: Vit och petunia
Dekorationer: Brad och plastblommor från Queen & Co. Ribbon Brad från Bazzill.
Typsnitt: MM rub ons Heidi



kattis

Kattis

Papper: Bazzill svart, petunia och grön från Saguaro Trio.
Dekorationer: Blommor och brad från Queen & Co. Hjärtbrad från Bazzill.
Typsnitt: Heidi Swapp "Center of attention", dymo, handstil
Övrigt: Prickat med ZIG writer. Stansat hålen med stans från Panduro.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Idag åker jag till hem till Stockholm för att umgås med familj och vänner, ska bli jättemysigt! Imorgon ska jag träffa Ellison och det ser jag verkligen fram emot! :-)
Jag kommer tillbaka efter helgen.

Sommarkramar från Åsa


Fler layouter

Här kommer resten av det jag scrappade hos Sanna förra veckan!

Nyaskor

Physalis
Tack
Sanna för pappret!!
Färgvalet är rakt av inspiration från Karin & Sara, tack tjejer! :-)


Jag och Ellison har gett varandra några lift-utmaningar över sommaren och jag började med denna från E;

baersgarten

Körsbärsträd

TantEva gav oss en kortskiss och så här blev min tolkning;


Stort tack till Sanna för att jag fick stansa så mycket av alla de slag!!! Cirkelstans står nu på önskelistan! :-)

Scrapträff och konsert

Åh vilken vecka jag har haft!!! Verkligen sommarlov! I tisdags tog jag tåget till Växjö för att hälsa på min kompis Hanna med familj. Det var jätteskoj att träffa dem och hinna prata, leka, mysa en hel del. Tack snälla Hanna för ett härligt dygn!! Hoppas det inte dröjer ett år tills vi ses igen. :-)
På onsdagen blev jag smidigt överlämnad i Alvesta där
Sanna hämtade upp mig för färd mot Kyrkhult. Vi handlade och förberedde lite under kvällen, men mest myste vi med cider och att äntligen få träffas igen. På torsdagen var det så dags för den stora miniträffen Sanna ordnat. 9 personer var vi som mest och en helt underbar stämning! Det kan inte bli fel med så goa tjejer; JennyS, Sara, Heidi, Karin, Linda, Jenny, Anna och såklart Sanna! Tack för all inspiration och lån av QK tjejer!!!

Extra tack till Sanna för gästfriheten och att du stod ut med mig i 2 dygn!! Jag har med mig massor med goa minnen och längtar tills vi ses här i Göteborg i september!! :-)
Apropå september så anmäler ni väl er till Scrappizträffen så vi ses där!?!

Jag scrappade 5 layouter och ett kort under dagarna hos Sanna men jag har inte scannat klart allt än så jag börjar med att visa 2 layouter.

Näsduksträd

annagabriel

Det är en speciell känsla när man hittar mönstrade papper som passar så här perfekt till fotona!! :-)


Igår var det så äntligen dax för dagen D! Ja jag talar så klart om ROBBIE WILLIAMS!!! Wohooooooooooooo vilken show och vilken stämning! Jag rös och blev tårögd när publiken sjöng med i Feel... Helt otroligt! :-)
Det var verkligen värt varenda krona! Robbie bjöd massor på sig själv och roade publiken rejält. Inte illa att få hela publiken att skriva "Fuck off" till en luftballong som strategiskt passerade Ullevi... :-)
Eftersom vår kamera inte är att lita på för tillfället så har jag inga foton själv, men jag fick fota med Solveigs kamera så jag får visa er när jag får filerna.


Nu ska jag fortsätta njuta av min lediga softardag och hugga tag i mitt senaste DT-paket från Scrapperiet! :-)

Må så gott i solen!
Kramar Åsa